Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:49:00

Чернігівський онкодиспансер купив британський прискорювач за 58 мільйонів

25.09.2017   15:09Агенцiя

КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер» 25 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «Бioсенс» обладнання для радіотерапевтичного відділення на 57,50 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».
Цьогоріч поставлять цифровий медичний лінійний прискорювач подвійної модальності Elekta Infinity за 56,09 млн грн. і системи позиціонування пацієнта для радіотерапії та радіо діагностики за 1,41 млн грн. Гарантійний строк експлуатації становить рік.

Виробником прискорювача є компанія «Elekta Limited» (Британія), а систем – компанія «MacroMedics B.V.» (Нідерланди).

Аванс 70% оплатять до листопада, а решту – протягом десяти днів після поставки.

Ціна угоди на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі в 75,00 млн грн. Різницю диспансер направить на систему дозиметричного планування і комп’ютерний томограф.

Столичний «Бioсенс» зі статутним капіталом 50 тис грн. належить Аллі Шептицькій та Олександру Намясенку. Останній до 2012 року був заступником голови правління АТ «Банк «Таврика», а ще раніше працював у АКБ «ТАС-Комерцбанк».

До 2016 року засновником і директором «Біосенсу» значився Сергій Федоренко. Усього з 2012 року переможець отримав підрядів на 155,36 млн грн.
Нині єдиним конкурентом було ТОВ «Протек Солюшнс Україна» із прискорювачем TrueBeam від «Varian Medical System, Inc.» (США).

Воно успішно скаржилося в АМКУ зокрема на вимогу енергії електронів у діапазоні від 4 МеВ до 15 МеВ, який має лише прилад Elekta Versa HD. Замовник змінив умови, в тому числі розширив діапазон до 16 МеВ. Потім фірма запізно заявила, що ліцензія переможця на використання джерел іонізуючого випромінювання прострочена.

За даними ДІЯРУ, «Біосенс» має таку ліцензію зі строком дії 2013-2019 роки, причому туди вписано прискорювач Elekta Infinity. Він подав її у складі пропозиції, а дані про продовження строку дії були в самому кінці файлу.


http://nashigroshi.org/2017/09/25/chernihivskyj-onkodyspanser-kupyv-brytanskyj-pryskoryuvach-za-58-miljoniv/

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини