Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:48:15

Бригада "Чернігівгазу" - бронзовий призер перших Всеукраїнських змагань аварійних газових служб

18.09.2017   10:23Агенцiя

Напередодні професійного свята – Дня газовика, на полігоні м. Марганець, що на Дніпропетровщині, відбувся фінал Всеукраїнських змагань аварійних служб групи компаній РГК.

Впродовж дня фахівці служб «104» з «Чернігівгазу», «Львівгазу» та «Дніпропетровськгазу» змагалися в професійній майстерності. В результаті - чернігівська бригада посіла третє призове місце, отримавши 353,5 бали з 461 максимально можливих.

За аналогією з півфіналом змагання складалися з низки етапів випробувань, в ході яких перевірялися володіння практичними навичками та злагодженість дій команди при локалізації витоків газу, знання теорії, основ першої медичної допомоги та охорони праці, вміння користуватися спецзасобами, приладами, тощо. Окрім того, комісія ретельно оглядала рівень матеріального оснащення, наявність документації та технічних стан спецавтомобілів.

«Для всіх учасників було забезпечено рівні умови. В практичній частині конкурсу, де головне правильно і оперативно локалізувати аварійну ситуацію, завдання також однакові. До того ж на полігоні все відбувається як в реальному житті, зі справжніми витоками газу. Тому такі змагання дають нашим фахівцям нагоду черговий раз перевірити свою фаховість і замислитися, наскільки ж безпека споживачів залежить від їх майстерності та підготовки», - зазначив головний інженер «Чернігівгазу» Євгеній Денисенко.

Найвищі бали команда «Чернігівгазу» показала в оснащенні автотранспорту - 70 із 75 максимальних та технічного стану автівки - 47,5 балів з 50-ти. Також достойним був результат в застосуванні рятувальних засобів та укомплектованості техдокументацією - 44 балів з 50. Екзамен з теорії аварійники склали на 60 балів з 85 можливих.

В практичній частині чернігівці успішно впоралися з витоком газу на різьбовому з`єднанні надземного газогону, але окремі неточності в ході локалізації аварії на підземці не дали команді можливості піднятися на сходинку вище. Втім, за словами учасників, вони звиклі до труднощів і навантажень, тому перевірка навичок роботи в нестандартних умовах пішла лише на користь.

«Виступати було доволі складно. Перш за все - незнайомий полігон, атмосфера змагань, хвилювання. Комісія стежить за кожним кроком і зауважує будь-які неточності. Але це ж наша щоденна робота і такі умови лише загартовують і змушують працювати над собою. Ми повинні бути готовими до будь-яких непередбачуваних ситуацій, коли секунди вирішують усе. І витік потрібно швидко виявити, і усунути будь-де - під землею, в колодязях або підвалах житлового будинку»,- зауважив майстер аварійної служби ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Семенець.

Перемогу у фіналі конкурсу завоювали господарі полігону - бригада «Дніпропетровськгазу» з результатом 437 балів, другу сходинку – з 401 балом - посіла команда «Львівгазу». Аварійники впевнені, що такі змагання вкрай необхідні і повинні стати традиційними, адже дозволяють випробувати сили на дещо іншому обладнанні та перейняти нові методи роботи. Так, на полігоні в Марганці чернігівці вперше опробували гасіння пожежі в приямку сумішшю шамотної глини. На відміну від вогнегасника, така суміш є більш ефективною і може не лише миттєво загасити полум`я, а й тимчасово призупинити витік газу. Враховуючи переваги нового спецзасобу, «Чернігівгаз» вирішив його взяти на озброєння аварійних служб свого регіону.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини