Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:15:03

Засідання Громадської ради

15.09.2017   11:59

13 вересня о 16.00 у малому залі Ніжинської міської ради відбулося засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради.

Нараду розпочав голова ради Володимир Дорохін.

На порядку денному розглядались такі питання:
- Виступ нового керівника ПАТ «Чернігівгаз» Хилька В.А.
- Обговорення процедури оформлення біометричних паспортів та ID карток з керівником Ніжинського міськрайонного ДМС України у Чернігівській області Іваненко С.
- Обговорення звернення до обласної ради народного депутата України Загорія Г.В. щодо врегулювання правопорядку на час гастрольних видовищно-публічних заходів (цирки, виставки тощо) з використанням тварин на території міста.
- Різне.

Під час своєї доповіді керівник ПАТ «Чернігівгаз» Володимир Хилько окреслив основні напрямки роботи компанії. Ознайомив з нормативними документами, наголосив на змінах, які стосуються обліку газу. Звернув увагу громадян на правила споживчого ринку газу, на права та обов`язки споживачів.

Надалі керівник Ніжинського міськрайонного ДМС України в Чернігівській області Іваненко Світлана розповіла про процедуру оформлення біометричних паспортів та ID карток. Звернула увагу на зріст попиту оформлення закордонних паспортів у літній період, та розповіла про терміни їх отримання.

У ході засідання відбулось обговорення звернення народного депутата України Загорія Г.В. щодо врегулювання правопорядку на час гастрольних видовищно-публічних заходів з використанням тварин на території міста. Гастрольні цирки з тваринами є небезпечним явищем, тому місцеве самоврядування повинно гарантувати дотримання законності та правопорядку, а також безпеку населення. Ступінь небезпеки тварини залежить від її величини, віку та умов утримання, дресури та використання, на що слід звернути особливу увагу. Заборони мають серйозний характер і не завжди відповідають нашим очікуванням щодо дієвості та ефективності. Україна обмежила гастролі з дикими цирковими тваринами, що в свою чергу є етапом на шляху до загальнонаціональної заборони на використання усіх тварин у розвагах. Вектор України - це цирк без тварин і цей напрямок набирає обертів. Надання муніципальних та приватних територій під стаціонування цирку-шапіто з дикими тваринами – це сприяння порушенню законодавства України.

За підсумками Громадської ради були надані відповідні протокольні доручення.
                                          

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини