Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:31:01

Прокуратурою захищено права територіальної громади на використання земель під пасовищами

01.09.2017   07:58

З метою захисту інтересів держави прокуратурою області забезпечується участь у справі за адміністративним позовом фізичної особи про визнання незаконним та скасування рішень органів місцевого самоврядування, якими громаді села Новоселівка Чернігівського району відведено землі пасовища для колективного випасання худоби.

Головним управлінням Держземагентства у Чернігівській області упродовж 2014 року прийнято ряд наказів, якими в приватну власність передано землі сільськогосподарського призначення державної власності для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва на території Вознесенської (Улянівської) сільської ради.

Однак при цьому не враховано, що ці землі ще у 1991 році за рішенням районної ради надано територіальній громаді с. Новоселівка для використання їх як пасовище.

Захищаючи інтереси територіальної громади прокуратурою ініційовано  звернення до суду з позовом про повернення земель громадського пасовища державі. За результатами судового розгляду вимоги прокурора задоволено, а пасовища повернули сільській громаді.

Разом з тим, непогоджуючись із вищевказаними судовими рішеннями, одна із сторін по справі звернулася до суду з новим позовом щодо визнання незаконним та скасування рішення районної ради 1991 року про створення громадського пасовища.

Послідовно відстоюючи правову позицію, у листопаді 2016 року прокуратура області вступила у розгляд вказаної справи на стороні відповідачів.

У судових засіданнях прокурором доведено законність та обґрунтованість  своїх вимог, що враховано судом при ухваленні рішення від 30.08.2017, яким відмовлено у задоволені позову фізичної особи та поновлено права місцевих мешканців на землекористування.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини