Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:28:15

Діти з поліцією в ігровій формі опановують ази правової культури

01.09.2017   07:56Агенцiя

«Поліція для дітей» саме під такою назвою в останні дні літніх канікул в області пройшли профілактичні та правоосвітні заходи, організовані поліцейськими ювенальної превенції.

Приурочені Дню незалежності України та в зв’язку з початком нового навчального року у всіх районах області були проведені лекції, екскурсії інтерактивні ігри та вікторини національно-патріотичного, правового та профорієнтаційного змісту.

Так, працівниками ювенальної превенції обласного управління спільно з адміністрацією Чернігівського центру соціальної психологічної реабілітації дітей організували для вихованців зазначеного закладу екскурсії до історичного міста Батурин Бахмацького району та Дендрологічного парку с. Тростянець Ічнянського району.

В Ріпкинському районі працівники ювенальної превенції разом з дільничними офіцерами поліції, влаштовали дітям пізнавальну екскурсію з розповіддю про роботу поліції: функціонування чергової частини, груп реагування патрульної поліції та інших підрозділів. В ігровій формі неповнолітні засвоювали знання своїх прав та обов’язків. Також проводились інтерактивні ігри на теми: «Від мрій до дій», «Формування позитивного ставлення до себе», «Я і Закон».

В Чернігівському районі поліцейські в дитячому таборі «Юний турист», що поблизу с. Количівки, організували для дітей спортивні заходи патріотичного спрямування, а також вікторини з засвоєння правил дорожнього руху.

У Варвинському та Сновському районах поліцейськими ювенальної превенції спільно з органами державної влади та місцевого самоврядування, медпрацівниками та рятувальниками було проведено комплекс заходів з дітьми, під час яких неповнолітнім демонструвалися затримання правопорушників, надання першої медичної допомоги, алгоритм дій у разі витоку газу чи виявлення невідомого предмета.

А представники бахмацької поліції в рамках акції "Поліція для дітей" відвідали сім’ї переселенців із зони АТО і подарували дітям цих родин шкільне приладдя. В Новгороді-Сіверському дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, поліцейські подарували не лише канцелярські товари, а й захоплюючу екскурсію до Менського зоопарку.

Не обійшли своєю увагою правоохоронці і профілактичні бесіди виховного характеру, спрямовані на підвищення правосвідомості учнівської молоді, запобігання втягнення її у вживання наркотиків, алкоголю та тютюнопаління, а також на профілактику антигромадської поведінки.

З закінченням літа акція «Поліція для дітей» не завершується. А тому в кожному районі області діти матимуть змогу відчути себе майбутніми поліцейськими та отримати якнайбільше правової та корисної інформації.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини