Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:34:50

У піший похід з Києва до Чернігова вирушають учасники акції "Україна крок за кроком"

25.08.2017   11:29Агенцiя

У піший похід з Києва до Чернігова вирушають учасники акції "Україна крок за кроком", покликаної популяризувати внутрішній туризм та людей, що практичними діями в різних містах і селах творять нову Україну.

Учасники акції вирушать з Києва 27 серпня і планують за тиждень подолати 170-кілометровий шлях до Чернігова, провівши зустрічі у Києві, Броварах, Семиполках, Козельці, Количівці та Чернігові.

Маршрут символічно проляже між найдавнішими українськими храмами 11 століття.  «Перший крок ми зробимо від стін Святої Софії о 12 годині 27 серпня 2017 року, 27го року новітньої незалежності України. За перший день ми пройдемо 27 км. А закінчимо об 11 годині 3 вересня біля стін Спасо-Преображенського собору Чернігова», - пишуть організатори ходи, активісти руху  «Простір свободи».

Кожен бажаючий, може долучитися до акції, пройшовши увесь маршрут або будь-яку його частину. Журналісти, громадські активісти, експерти і всі бажаючі запрошуються також на зустрічі, актуальну інформацію про тематику, час і місце яких можна знайти на сторінці події «Україна крок за кроком»:
https://www.facebook.com/events/107083283297910/

 
Серед іншого, заплановані такі заходи:

27 серпня: 12.50 на Майдані Незалежності в Києві – започаткування ініціативи «Простір Майдану»; 15.00 на мосту Метро у Києві – започаткування громадської кампанії «Живий Дніпро».

28 серпня о 10.00 у парку Перемоги в Броварах – зустріч з активістами та депутатами Броварської міськради на тему громадського бюджету й громадської участі в місцевому самоврядуванні, а також впровадження роздільного збору сміття.

29 серпня о 9.30 у Семиполках – знайомство з унікальним поселенням для ветеранів АТО і його творцями та розмова про перспективи розвитку поселення

30 серпня о 10.00 у Козельці – зустріч з представниками громадськості та влади про перспективи розвитку туризму та відродження культурної спадщини в Козельці й околицях. Мала зала районної ради, вул. Соборності, 27, 3 поверх.

2 вересня о 18.00 у Количівці – зустріч з планування громадської кампанії на захист права пацієнтів на належну медичну допомогу. Освітній дім з прав людини, с.Количівка, пров.Луговий, 1-Г

3 вересня о 12.00 у Чернігові – зустріч учасників походу з чернігівськими експертами та активістами «Як зробити Чернігів місцем масового туризму?». Культурно-мистецький центр «Інтермеццо», вул. Шевченка, 9.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини