Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:17:07

Північний кордон зустрічає свято незалежності

25.08.2017   10:26Агенцiя

Підрозділи Чернігівського прикордонного загону охороняють державний кордон України з Російською Федерацією та Республікою Білорусь в межах Чернігівської області. Протяжність ділянки відповідальності складає 459 км, з яких 224 – російська ділянка, а 235 – білоруська.

В 2017 році суттєвих змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою. Вся ділянка державного кордону в межах Чернігівщини з 2014 року охороняється посилено, а в пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль.

Персоналом прикордонного загону забезпечено недоторканість державного кордону України, безперебійну роботу всіх пунктів пропуску та належну безпеку осіб, що перетинають державний кордон.

Що стосується обстановки на українсько-російській ділянці державного кордону, то вона залишається досить складною та напруженою. Фіксуються випадки вербування громадян України, що перетинають державний кордон.

Прикордонним загоном ведеться постійний моніторинг обстановки та здійснюються заходи щодо нарощування щільності охоронної та оборонної складової на державному кордоні, крім того вдосконалюється інженерне облаштування державного кордону.
На українсько-білоруській ділянці обстановка більш спокійна, з білоруськими колегами підтримуються партнерські добросусідські стосунки.

Загалом з початку року державний кордон України в установленому порядку перетнули 2 млн. 343 тис. осіб та 474 тис. транспортних засобів, не пропущені через державний кордон з різних причин 1068 осіб, в тому числі 216 потенційних незаконних мігрантів та 293 громадянина Росії.

Персоналом загону затримано 92 порушника державного кордону.
Припинено 366 спроб перетину державного кордону по недійсним або технічно несправним документам, 92 – по підробленим документам та 2 – по чужим документам.

До адміністративної відповідальності за правопорушення з прикордонних питань притягнуто 962 громадянина, на яких накладено штрафів на суму більше 464 тисячі гривень.

Протягом року виявлено та вилучено:
29 одиниць зброї;
125 штук боєприпасів;
3,063 кг наркотичної речовини; 
0,24 кг психотропних речовин;
Контрабандних товарів на суму майже 1,842 млн. гривень.

В пунктах пропуску вилучено 21 автомобіль, з яких 13 – викрадені в різних країнах.

Підрозділи Чернігівського прикордонного загону готові забезпечити ритмічність пропускних операцій в пунктах пропуску , комфортні умови перетину громадянам и державного кордону протягом вихідних та святкових днів та дотримання правил прикордонного режиму відпочиваючими в прикордонній смузі.  
 

Прес-служба Чернігівського прикордонного загону

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини