Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:26:31

Кіберполіція вирахувала інтернет-шахрая

16.08.2017   08:04Агенцiя

27-річний житель Чернігівської області, перебуваючи на іспитовому терміні за вчинення кримінального правопорушення, винайшов для себе інший вид «заробітку» - шахрайство за допомогою мережі Інтернет.

Щоб зарекомендувати себе, як добросовісного комерсанта, зловмисник навіть зареєструвався як фізична особа-підприємець відкрив банківський рахунок. Але все це було лише для введення в оману клієнтів.

Зловмисник почав розміщувати на сайті Інтернет-оголошень інформацію про товари, яких в наявності у нього не було. У своїх жертв він вимагав стовідсоткову передоплату за товар, а після перерахування коштів, зв’язок припинявся, продавець на контакт більше не виходив.

В ході проведення ряду оперативних комбінацій співробітниками кіберполіції, зловмисника було вирахувано. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцям мешкання підозрюваного, вилучено комп’ютерну техніку, з якої останній здійснював свою злочинну діяльність та платіжні банківські картки, на які потерпілі перераховували грошові кошти.

Під впливом зібраних доказів, хлопець зізнався у вчиненні кримінальних правопорушень. Коло осіб, які потерпіли від неправомірної діяльності на даний час встановлюються.

Наразі, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.