Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:08:37

Поліція затримала серійних грабіжників

04.08.2017   09:52Агенцiя

Поліція Чернігівщини затримала двох зловмисників, які час від часу грабували людей та обкрадали приміщення, а свої «трофеї» реалізовували в ломбардах. Один з них мав слабкість до золотих ланцюжків, інший – крав усе, що впадало в око.

Упродовж липня 32-річний молодик системно виходив на полювання за літніми жінками, які носять золоті прикраси. Він зривав з них ланцюжки як вдень, так і вночі. Наразі поліції відомо про трьох жінок, які постраждали від рук зловмисника.

Злодій сподівався, що відповідати за грабіж не доведеться, але поліція таки вийшла на його слід. Молодик вже мав проблеми із законом, але попередніх «подвигів», які були пов’язані з наркотиками, йому здалося замало.

Усе награбоване він збував в ломбарди, але частину «трофеїв» вдалося вилучити та повернути власницям. У скоєному чоловік зізнався та дав правдиві свідчення. Наразі його поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Триває досудове розслідування.

Поліція також затримала раніше судимого 36-річного чоловіка, який мешкає в області, але усі крадіжки скоїв у Чернігові. Цікаво, що крав він майже усе, що лише спадало на думку.

Спочатку пошкодив вікно на одній з заправок міста, де вкрав талони на пальне (сумарною вартістю 7 тисяч гривень) та комп’ютерну техніку (34 тисячі гривень). Згодом злодій вночі біля одного з міських кладовищ вдався до грабежу: відібрав у чоловіка рюкзак, в якому були мобільний з аксесуарами та 300 гривень. Третій раз серійний злодій проник у квартиру з незамкненими дверима, де йому вдалося розбагатіти на елітні телефон, нетбук та планшет.

В ході проведення розшукових заходів співробітники кримінальної поліції викрили чоловіка, який зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення. Частину викраденого вдалося вилучити.

В минулому підозрюваний вже відбував покарання за аналогічні злочини.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Окрім цього відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове слідство.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини