Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:56:23

Проведено прес-конференцію за підсумками роботи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у першому півріччі

02.08.2017   08:02Агенцiя

1 серпня керівництвом Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області під час прес-конференції для місцевих ЗМІ підведено підсумки роботи за І півріччя 2017 року.

«Вся діяльність команди Міністерства юстиції України та його територіальних органів є відкритою та прозорою, і має на меті покращення якості обслуговування громадян, максимальне інформування про їх права», - такими словами розпочав прес-конференцію Олег Трейтяк, керівник Головного територіального управління юстиції.

Надалі він акцентував увагу представників медіа-спільноти на старті просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою БПД, територіальними органами юстиції за підтримки USAD.

«Онлайн будинок юстиції» - це ще один проект Міністерства юстиції, який вже став загальнонаціональним, і також покликаний спрощувати життя кожного українця.

«Завдяки цьому сервісу кожен житель нашої області може повторно отримати втрачені документи у сфері реєстрації актів цивільного стану, зареєструвати свій бізнес, громадську організацію або ЗМІ, отримати інформацію з усіх реєстрів Міністерства юстиції та інші послуги. І все це – онлайн, без спілкування з чиновниками», - зазначив Олег Трейтяк.

Надалі йшла мова й про інші пріоритетні напрямки роботи Міністерства юстиції - у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу, реєстрації актів цивільного стану, примусового виконання судових рішень.

«3 лютого цього року жителі Чернігова отримали право вибору, а не мовчазного очікування», - так про пілотний проект Міністерства юстиції «Шлюб за добу» сказав В’ячеслав Хардіков, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації.

Всього в області зареєстровано 2320 шлюбів, з них по «скороченій процедурі» - 177, в т.ч. 41 - шлюб з іноземцями.

Оскільки це пілотний проект і передбачає швидку процедуру одруження, В’ячеслав Хардіков заздалегідь надав відповідь на можливі запитання журналістів щодо міцності таких шлюбів – з 177 пар розлучилась лише 1.

Заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби Сергій П’ятниця зосередився на напрямку виконання рішень судів та інших органів, а також актуальних питаннях реформування у цій сфері.

Він зазначив, що Чернігівщина – одна з чотирьох областей, де проходять стажування особи, які мають намір працювати у приватній сфері виконання. Вже 10 осіб завершили стажування і готуються до проходження кваліфікаційного іспиту в Міністерстві юстиції. А дві особи, які вже отримали відповідні свідоцтва, нещодавно відкрили свої офіси і з вересня будуть працювати у виконавчому окрузі Чернігівської області.

Про підсумки роботи з надання безоплатної правової допомоги поінформувала директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Ірина Протченко.

Вона зупинилась на цифрових показниках роботи з надання правової допомоги у кримінальних та цивільних справах, і відзначила, що кількість звернень до місцевих центрів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла.

Серед учасників заходу були й клієнти Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які висловили щиру подяку наполегливій роботі адвокатів системи БВПД.

По завершенню цього насиченого інформаційного заходу журналісти мали змогу поспілкуватися зі спікерами. Цікавились зокрема, чи користується попитом у населення послуга з реєстрації народження дитини у пологовому будинку (до відома – за 2 роки існування цього проекту в області зареєстровано 4560 народжень, що становить 60% всіх виданих свідоцтв про народження саме в медичних закладах, а по місту Чернігову цей показник ще більший – 80%).

Не оминули і запитання про приватних виконавців, яких населення вже традиційно сприймає як колекторів.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини