Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:00:47

У Ніжині копи спіймали в кукурудзі та побили екс-міліціонера. ВІДЕО

15.07.2017   12:10

Постраждалий твердить, що дії поліцейських були незаконні.

У Ніжині поліцейські У Ніжині поліцейські начепили наручники на свого колишнього колегу У Ніжині поліцейські начепили наручники на свого колишнього колегу начепили наручники та застосували сльозогінний газ до свого колишнього колеги капітана Сергія Іванюка. Екс-міліціонер запевняє, що постраждав ні за що, а копи твердять, що чоловік чинив їм опір і не зупинив автомобіль на вимогу, йдеться в сюжеті ТСН.

Екс-заступник керівника районної поліції показує сліди, які залишилися від несподіваної зустрічі з колегами – синці та ссадна. Дісталось і йому, і дружині. "У мене синці ось на руці, на голові ось шрам, на носі здерте і під око пішло", - каже колишній поліцейський Сергій Іванюк. "Я навіть не розібрала, що то поліція, думала, бандіти якісь. Стали гамселити, бити", - твердить дружина Ірина Іванюк.

Два роки тому Сергій Іванюк очолював цілий підрозділ громадської безпеки району та й подумати не міг, що колись опиниться в кайданках просто посеред кукурудзяного поля. Каже, патрульні застали його зненацька близько другої години ночі у посадці. "Ми всі люди, нам треба природні потреби справляти", - каже колишній поліцейський. На чоловіка вдягли наручники – він протестував.

У поліції пояснюють, що затримували порушника правил дорожнього руху, який їхав без номерів і не зупинився на вимогу. Темну "дев'ятку" переслідували по місту і врешті загубили її у кукурудзі, а потім на полі помітили такий самий автомобіль, а спецзасоби до власника авто використовували, бо думали, що втече. "Він намагався вирватися. Я не знаю, з якою метою. Після чого було прийнято рішення його акуратненько покласти на землю", - розповів в.о. керівника сектору реагування патрульної поліції Владислав Веремієнко.

Копи підозрювали, що власник авто нетверезий, однак у лікарні аналіз показав ідеальний результат — 0 проміле. "Тут я коментувати не можу. Я сидів поряд, від водія відчувався явний запах алкоголю", - каже Веремієнко. Іванюк же твердить, що система починає працювати на захист себе та вимагає повернути свою машину. "При мені авто ніхто не опечатував. Зазвичай роблять таку бумажку біленьку і наклеюють на двері. Це робиться у присутності власника", - твердить чоловік. Він переконаний, що його машину сплутали з іншою, однак поліцейські впевнені, що затримали саме того, кого шукали.

Як доказ – показують ту саму "дев'ятку". Кажуть, попри слова водія, що авто було з номерами, сліди на машині свідчать про інше. "Ось бачите, сліди від мошкари. Коли на великій швидкості їдете – мошкара розбивається. Тобто машина певний час їздила без номерів", - твердять копи. Темна "дев'ятка" у Ніжині – один із найпопулярніших автомобілів. Де ділися номери, хто порушник і чи були в поліцейських підстави застосовути фізичну силу – тепер з'ясовуватиме прокуратура. Там уже взялися за розслідування. Його могло б значно спростити відео з нагрудних камер патрульних, однак у ніжинських поліцейських такого обладнання досі немає.


Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.