Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:51:20

За одну телефонну розмову аферист видурив у ніжинця 49 тисяч гривень

13.07.2017   13:12Агенцiя

Поліція Чернігівщині регулярно інформує громадян про активність телефонних шахраїв, але жителі області все одно потрапляють на гачок пройдисвітів, добровільно повідомляючи їм реквізити банківських карток та власноруч переводячи гроші на їхні рахунки.

Так, 12 липня до Ніжинського відділу поліції звернувся 37-річний громадянин, який через власну необачність втратив 49 тисяч гривень. Йому подзвонили невідомі та представилися співробітниками банку. За класичною схемою шахраї по ту сторону телефонного дроту запевняли чоловіка, що у нього якість проблеми з рахунком.

Для налагодження нормальної роботи банківського рахунку, чоловіку начебто потрібно було лише повідомити реквізити картки телефоном. Клієнт одного з державних банків слухняно виконав прохання співрозмовника, а потім виявив, що з рахунку зникла велика сума грошей.

Того ж дня у схожу халепу втрапила 44-річна менянка, яка знайшла в Інтернеті вигідну ціну на дизельне пальне. Жінка зв’язалася з продавцем для уточнення усіх нюансів. Домовившись про покупку, вона перерахувала на рахунок невідомого чоловіка 4,5 тисячі гривень.

На цьому спілкування з псевдопродавцем закінчилося, адже шахраї насправді ніколи нічого не продають. Єдиний їх товар – життєвий урок, який часом коштує дуже дорого.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації Поліції Чернігівщини

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.