Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:18:40

Без працюючої родини нема України

12.07.2017   11:30

З безлічі родин, немов будівля із цеглинок складається ціле суспільство. У родині людина народжується, зростає, пізнає світ, будує життєві орієнтири, які потім передає своїм дітям.

Здавна існують певні традиції родинного виховання, однією з яких є виховання дітей працею. Так виховували батьки Віктора Литвина зі Сновська, так виховує й він свою доньку. А ще – вчить її на власному прикладі вірити в себе, не боятися труднощів, цілеспрямовано рухатись вперед до поставленої мети.

Закінчивши професійно-технічне училище та здобувши професію взуттєвика з індивідуального пошиву взуття, майже 6 років чоловік пропрацював у Територіальному центрі соціального обслуговування  населення. Неповний робочий день, відповідно мізерна заробітна плата, усвідомлення того, що може і повинен зробити більше для своєї родини – це ті чинники, які змусили його прийняти непросте для будь-якої людини рішення рішення – звільнитися з роботи. Мріяв відкрити власну справу, дружина підтримала.

За допомогою Віктор Литвин звернувся до центру зайнятості, де  відвідав інформаційний семінар, проконсультувався у спеціалістів, а також пройшов профдіагностичне обстеження, результати якого й підтвердили правильність його наміру.

Власних коштів на організацію бізнесу не вистачало, отож вирішив скористатись підтримкою служби зайнятості: пройшов цільові курси «Підприємець-початківець», захистив бізнес-план й отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю. На ці кошти добудував власне приміщення в центрі міста, докупив інвентар і почав надавати послуги з ремонту взуття.

Вже п’ятий рік підприємець успішно працює, має чимало клієнтів серед жителів району, адже ціни на послуги у нього значно нижчі, ніж у конкурентів, а якість задовольняє найвибагливіших. Та головне, - каже Віктор, - що робота приносить моральне задоволення та можливість утримувати родину.


Сновський районний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини