Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:42:08

Виявлено 70 випадків порушення вагових параметрів на дорогах області

10.07.2017   16:39Агенцiя

З метою збереження дорожнього покриття від передчасних руйнувань Службою автомобільних доріг у Чернігівській області спільно з Управлінням Укртрансбезпеки в Чернігівській області та Управлінням превентивної діяльності Головного управління національної поліції у Чернігівській області проводиться контроль та перевірка вагових і габаритних параметрів транспортних засобів.

Так, на сьогоднішній день зберігається тенденція щодо перевищення великоваговими транспортними засобами нормативних вагових параметрів, що призводить до значної руйнації автомобільних доріг загального користування Чернігівської  області, особливо в денний час, коли температура повітря перевищує 28 0 С.

За результатами роботи пересувного комплекса габаритно-вагового контролю (ППГВК), встановлених  на дорогах загального користування державного значення Чернігівської області в поточному році, вже перевірено 1613 транспортний  засіб, з них у 70 виявлено порушення вагових параметрів. Накладено стягнення у розмірі 13930 євро, з яких, на сьогодні, сплачено – 18 483  грн.

Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 869 внесені зміни до пункту 22.5 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306, доповнивши його абзацом такого змісту:

“Рух транспортних засобів та їх составів з навантаженням на одиночну вісь понад 11 т, здвоєні осі – понад 16 т, строєні осі – понад 22т або фактичною масою понад 40 т (для контейнеровозів – навантаження на одиночну вісь – понад 11 т, здвоєні осі – понад 18 т, строєні осі – понад 24 т або фактичною масою понад 44 т, а на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією для них маршрутах – понад 46 т) у разі перевезення подільних вантажів автомобільними дорогами забороняється.

Забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т автомобільними дорогами загального користування місцевого значення».


Автор: Прес-служба САД у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.