Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:57:13

При ремонті дороги на пляж по Береговій більшість дерев збережуть

04.07.2017   14:35

Під час капітального ремонту вул. Берегової в Чернігові більшість дерев, які планувалося видаляти, все-таки збережуть.

Така інформація прозвучала на засіданні виконкому Чернігівської міської ради з вуст міського голови Владислава Атрошенка.

Він повідомив, що в результаті спільної робочої наради з представником екологічної служби, яка відбулася на місці запланованих дорожніх робіт, вдалося мінімізувати кількість дерев, що видалятимуться. На сьогодні для початку робіт достатньо їх прибрати всього 9, з яких 3 або 4 – аварійні, які треба зносити в будь-якому випадку.

Всього, відповідно до проекту капремонту, вздовж цієї вулиці планувалося видалення понад 80 дерев, але на практиці буде зроблено все, аби максимальну кількість із них усе-таки зберегти. Тож є підстави сподіватися на те, що і остаточна цифра буде в рази меншою.

На цьому ж засіданні виконкому приймалося рішення про видалення й інших дерев – на території міського пляжу «Золотий берег».  Йдеться про площу, необхідну для облаштування спортивної зони. На спільне прохання обласних федерацій баскетболу та волейболу місто готове обладнати на території пляжу 5 майданчиків для пляжного волейболу. Саме стільки (по 2 на кожну стать і 1 тренувальний) їх потрібно для того, щоби проводити суттєві змагання.

Владислав Атрошенко:
- Ми йдемо назустріч нашим спортсменам, щоби Чернігів міг приймати всеукраїнські і навіть міжнародні змагання з пляжного волейболу. Стосовно площі для них: цифра звучить вагомо – 55 дерев, але великих серед них мало. В основному, це самосів 10-12 см в діаметрі стовбура, що росте дуже густо на площі всього приблизно 100 кв. м. І, якщо би стали якось окультурювати цей масив, то ці дерева треба було би проріджувати.

Усі великі дерева з 55, про які йдеться, вже перейшли вікову межу. 

Для збереження кількості зелених насаджень у місті замість цих дерев буде висаджено 180 інших по пр. Незалежності, від шляхопроводу в напрямку Масанів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини