Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:36:21

Третій Всеукраїнський дитячий екологічний форум провели на Чернігівщині

04.07.2017   13:24Агенцiя

Днями в Чернігові відбувся третій Всеукраїнський дитячий екологічний форум «Діти за довкілля – майбутнє обираємо Ми». Цьогорічною темою форуму обрали «Біорізноманіття: від міжнародних договорів до локальних дій».

Відкрила захід директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Катерина Тканко.

Протягом двох днів відбулися засідання за круглим столом з актуальних питань розвитку системи освіти в інтересах сталого розвитку (ОСР) в Україні; обмін досвідом щодо кращих практик впровадження принципів ОСР у формальну та неформальну освіту, а також тематичні виставки, майстер-класи, екологічні практикуми, лабораторії знань та навичок, екскурсії, екологічні квести, презентації наукових досліджень учнів «10 хвилин лідерства” на території агробіостанції та навчально-наукової станції ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка.

Також нагородили переможців конкурсу «Біорізноманіття: від міжнародних договорів до локальних дій».

1 місце – Анна Неїжсал, Поліна Гомболевська, Анна Лисенко, Ірина Ларіна (тема: Вивчати первоцвіти, щоб зберегти біорізноманіття Чернігівщини);

2 місце – Альона Старунська (тема: Екологічна оцінка біологічного різноманіття в Житомирській області) та Ольга Царук (тема: Гаї шумлять);

3 місце – Валерія Самко, Антоніна Грищенко, Ольга Тришапко (тема: Ландшафтний парк «Ялівщина» – боротьба за біорізноманіття); Ірина Козак (тема: Унікальна планета або запис у щоденнику); Тетяна Лисиця (тема: Необхідність залучення молоді до співпраці з природно-охоронними установами); Ірина Лопуга (тема: Актуальність збереження біорізноманіття водно-болотних угідь полісся); Ганна Тарасевич (тема: Природоохоронні об’єкти як один із засобів збереження біорізноманіття).

Танцювальні та співочі колективи Чернігівщини привітали учасників форуму та переможців конкурсу запальними танцями та професійним співом.


Департамен екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини