Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:32:33

Активісти спіймали браконьєрів-лісорубів

03.07.2017   08:11

У ніч з п’ятниці на суботу громадські інспектори екологічної інспекції з Ніжина та лісники провели операцію внаслідок якої були спіймані браконьєрів, які на території Куликівського та Чернігівського районів знівечили за ради легких грошей 27 дубів.

Це найбільша порубка за останні 10 років. Їх затримали «на гарячому» після нічної погоні, вилучили знаряддя злочину -- бензопилку.

Злочинців доставлено в Куликівській райвідділок. Державі нанесено збиток більше ніж на четверту міліона гривень. Приємно, що працівники поліції вчасно відреагували на виклик та при затриманні виявили професіоналізм.

Браконьєри 1996, 1995, та 1994 років народження, двоє з них вже судимі за крадіжку лісу, по двох відкрито кримінальне провадження. Підчас затримання по відношенню до працівників поліції поводили себе надзвичайно зухвало.

Лише після профілактичної бесіди з активістами злочинці заспокоїлися. заспокійливих заходів: стали чемними та вихованими і погодилися якнайшвидше поїхати до відділка.

-- «Цинічність браконьєрів полягає в тому, --- зазначає активіст  Олександр Максимець, -- полягала в тому що все дерево їм не потрібно. Їм треба лише 2-3 метра, ті що від корня, а решту просто залишають. така деревина просто на 1500 грн дорожча за 1 м кубічний ніж звичайна.

Засліплені шаленою наживою, браконьєри пиляючи дуби витолочили пшениці більше ніж змогли б з'їсти за все життя.

Можливо, хтось зможе надати інформацію (анонімно) про цих осіб? З ким "працюють", на яку пилораму везуть деревину, де ховають автівку (УАЗ, бортовий)».


Олександр Ясенчук

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини