Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:05:32

Шахраї активно видурювали гроші з жителів Чернігівщини

20.06.2017   11:23Агенцiя

«Ваш син потрапив у ДТП, але я можу допомогти розв’язати проблему. За гроші», — фраза, якою шахраї вибивають землю з-під ніг будь-якої матері. Зазвичай жінки віддають останні гроші невідомим, аби врятувати дитину, але кожного разу потрапляють на гачок шахраїв.

Так, 18 червня до поліції звернулася чернігівка, якій о пів на десяту вечора зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її син потрапив у ДТП, а щоб «зам’яти» інцидент, мати має заплатити гроші. Жінка слухняно передала злочинцю 18 тисяч гривень. Про те, що вона потрапила в пастку шахраїв, зрозуміла лише коли зателефонувала своєму сину і дізналася, що жодної аварії за участі сина не було.

Поліція вкотре нагадує громадянам: якщо вам телефонують із невідомого номеру та просять перерахувати гроші під будь-яким приводом — перевірте інформацію. Одразу зв’яжіться з близькими, щоби дізнатися, чи відбувається щось насправді.

Інша, уже класична схема, спрацювала того ж дня в Семенівні - псевдобанкіри зателефонували жінці та попросили уточнити реквізити банківської картки. Дізнавшись усі необхідні цифри, шахраї зняли з її рахунку 4,7 тисячі гривень.

Поліція нагадує, що вся інформація про банківський рахунок є конфіденційною інформацією й не підлягає розголошенню будь-яким стороннім особам. Банківські працівники знають всю інформацію, яка необхідна їм для роботи. Якщо вам телефонують і просять повідомити дані — йдіть до відділення банку.

На день раніше, 17 червня, у Ріпкінському районі охайно вдягнута жінка завітала в гості до бабусі, представившись соціальним працівником. Невідома запропонувала старенькій обміняти свої заощадження на валюту, але натомість вкрала 4 тисячі гривень та зникла.

Якщо до вас завітали невідомі, якомога швидше кличте на допомогу сусідів, викликайте дільничного інспектора чи голову сільради. Не зайвим буде також запам’ятати прикмети «непроханих гостей».

У разі скоєння відносно вас шахрайства — якнайшвидше набирайте «102» та повідомляйте найбільш повну інформацію про шахраїв.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини