Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:31:52

Підготовчі роботи на "стометрівці": уточнення обсягу робіт і резерв часу для археологів

13.06.2017   08:23

На частині міського бульвару по проспекту Миру, яку чернігівці в розмовах називають "стометрівкою", від цієї суботи можна спостерігати будівельну техніку і зняття асфальту на пішохідній доріжці. Перехожі побачили також стару цеглу, шар якої знаходився під асфальтним покриттям і теж прибирається.

Що це за роботи, ким і для чого вони виконуються, - розповів начальник Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради В'ячеслав Почеп:

- Наразі в системі публічних закупівель PROZORRO оголошені торги на виконання робіт з реконструкції цієї ділянки бульвару. Вони мають закінчитися 3 липня. Там закладено очікувану вартість закупівлі у 6 мільйонів 200 тисяч гривень.  Але в результаті аналізу тої документації, яка в нас була у вигляді проекту, ми дійшли висновку, що в існуючому кошторисі швидше за все не відображені всі обсяги робіт, які там необхідно виконати. Зокрема, не передбачено демонтажу шару з каміння і битої цегли, який виявився там під асфальтом (бо проектувальник не проводив таких досліджень). Шар різної товщини, але десь 40-50 см. Отже, нами було прийнято рішення пропрацювати це більш ретельно, щоби зрозуміти, що там є.

Тому ми попросили підрядну організацію «Укртрансбуд», яка має необхідні технічні можливості, провести для міста позапланові роботи з демонтажу твердого покриття пішохідної доріжки скверу, аби зрозуміти справжній обсяг робіт, що потрібно буде виконувати. У майбутньому, коли хтось виграє тендер, то він матиме компенсувати «Укртрансбуду» вартість цих виконаних робіт.

Зважаючи на нововиявлені обставини, швидше за все, нам доведеться доопрацьовувати з проектантами обсяг робіт і вносити в PROZORRO коригування. Остаточно про те, чи буде зміна суми кошторису і яка саме, можна буде говорити тільки після одержання експертного висновку.

- А чи потрібні там археологічні дослідження й коли вони будуть проводитися?

- По кожному проекту в центрі міста ми зобов’язані  укладати договір на археологічні дослідження. Археологи супроводжують будь-які роботи. Зараз ми їх попередили, що будемо там розкривати дорогу. Вони нам відповіли: «Так, будь ласка, ми будемо контролювати. Поки ви не знімете звідти всі цегляні нарости, які там є, нашої роботи там немає». Можливо, під цеглою буде щось для них цікаве. У такому випадку на дослідження може знадобитися час. Ми розраховуємо на те, що до початку безпосередньо реконструкції археологи свою роботу завершать.

- За який час планується завершити реконструкцію скверу?

- До 23 числа ми повинні відкоригувати кошторис, а розкриття пропозицій тендеру буде 3 липня. І після того почнуться вже планомірні роботи з новим підрядником, який переможе у тендері. Ми розраховуємо, що реконструкція буде і почата, і завершена цього року. В ідеалі – вкластися до Дня міста Чернігова.

- Що планується взагалі, як виглядатиме цей сквер?


- Якщо «у двох словах», то там буде більш прямий спуск від площі до вул. Коцюбинського – там, де був горб, буде просто пряма лінія. І по боках, відповідно, будуть невеликі (80-90 см) укоси. Буде лежати нова плитка – того типу, якою зараз вимощений сквер Богдана Хмельницького. Будуть придбані охайні лави. Будуть замінені стовпи освітлення. Усі зелені насадження, які там є, залишаться. Проект проходив експертизу, а також обговорювався на архітектурно-містобудівній раді й одержав 100% підтримку.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини