Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:00:03

Боротьба за економією ресурсів: енергоефективність в Чернігові

12.06.2017   09:41

Потреба економії ресурсів змушує жителів шукати нові способи, як утримати гроші в гаманці. Адже важливо не тільки зекономити, а й не нашкодити власній будівлі. Саме це питання розглядали під час інформаційної зустрічі «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках», яку 10 червня провела Громадянська мережа ОПОРА в Чернігівському міському центрі зайнятості.

Клієнти центру зайнятості обговорювали можливості, що існують сьогодні для покращення житла. Особлива увага учасників сконцентрувалася на утепленні фасаду як найбільш популярному заході. Важливо пам’ятати, що ефективне та законне – повне утеплення фасаду багатоквартирного будинку, а клаптикове утеплення здатне спричинити руйнацію фасаду та суперечить законодавству України.

Перший крок до ефективного утеплення фасаду – детальний та якісний термоаудит.Це дозволяє правильно розрахувати необхідний шар шуби для кожної зі сторін багатоповерхового будинку. При утепленні фасаду багатоповерхового будинку важливо обратикомпанію, яка надаватиме послуги: спеціалісти повинні мати спеціальну ліцензію на проведення робіт з утеплення.

Перед утепленням не всі знають, на що потрібно звертати увагу: найважливіше не допустити індивідуального утеплення, негативні результати якого можна побачити ледве не у кожному третьому будинку Чернігова. Ігнорування «точки роси» призводить до зміни температур в утепленій та неутепленій ділянці, що провокує розвиток плісняви, яка інфікує не тільки стіну індивідуально утепленої ділянки, але й сусідів зверху та знизу.

«Ефективність утеплення фасаду досягається лише при правильному та комплексному підході. Для цього необхідно використовувати спеціально підібрані матеріали. Адже для північної або південної сторони має бути відповідна технологія. Крім того, утеплення слід робити тільки із залученням спеціалістів. Важливо прийняти спільне рішення зі всіма мешканцями тапровести комплексне утеплення. Тільки в такому випадку ми отримаємо довготривалий ефект від термомодернізації», – роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Для детальнішого вивчення обговорених питань учасники отримали інформаційні постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини