Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:00:36

Поліцейські серед посадовців виявили чергових корупціонерів

02.06.2017   12:41Агенцiя

Поліція Чернігівщини активно бореться з нечистими на руку посадовцями, які звикли вирішувати проблеми за допомогою корупційних схем. Так, нещодавно вони направили до суду протоколи про чергові адмініправопорушення.

хабар

хабар

Йдеться про чотири адміністративні протоколи, які працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області склали згідно з Законом України «Про запобігання корупції».

Так, один з голів райрад на Чернігівщині самостійно вирішив питання щодо свого преміювання, яке перевищувало максимально допустиму межу. До того ж це рішення чоловік прийняв без відповідного рішення районної ради. Таким чином, він порушив ст. 28 (Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Закону України «Про запобігання корупції».

Цей вчинок потяг за собою два протоколи за ч.1 та ч.2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Якщо раніше посадовець планував збільшити розмір свого гаманця, то тепер йому доведеться сплатити штраф.

Попадався на конфлікті інтересів й депутат однієї з селищних рад Чернігівської області, який проголосував за надання собі права оренди земельної ділянки, де він планував здійснювати будівництво та обслуговування будівлі торгівлі.

На нього працівники управління захисту економіки склали аналогічні протоколи. Утім, розмір покарання для цього спритника визначатиме суд.

Однак, на Чернігівщині схожих випадків в десятки разів більше. Лише з початку року працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області скерували до суду 69 протоколів, які так чи інакше стосуються корупції. Суди вже встигли розглянути 43 адміністративні протоколи, за результатами рішень винуватцям довелося сплатити 55 тисяч гривень штрафів.

Боротьба з корупцією триває.

 
За інформацією УЗЕ Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини