Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:37:19

Скільки грошей можуть економити Чернігівські лікарні та яку інформацію повинні оприлюднювати?

02.06.2017   12:13Агенцiя

Скільки можуть економити в допорогових закупівлях лікарні, якщо будуть проводити конкурентні торги, дослідили активісти Чернігівської обласної громадської організації “Центр політичних студій та аналітики” (далі ЧОГО “ЦПСА”).

Та завдяки кому ВСІнаявні лікарські засоби, витратні матеріали та медичні вироби закуплені за держбюджет, за кошти місцевих бюджетів та за спонсорські кошти будуть розміщені на інформаційних стендах в лікарнях та офіційних сайтах.

Чернігівська обласна громадська організація “Центр політичних студій та аналітики” послідовно проводить моніторинг  публічних закупівель медичних закладів Чернігівської області та можливості  для пацієнтів скористуватися придбаними лікарськими засобами. До моніторингу увійшли Чернігівська міська лікарня №1, Чернігівська обласна лікарня, Чернігівська обласний онкологічний диспансер, Чернігівська центральна районна лікарня та Ніжинська центральна міська лікарня ім.Галицького.

Як ми повідомлялираніше, медичні установи проводили велику кількість неконкурентних процедур у допорогових закупках (товари та послуги до 200 тис. грн роботи до 1,5  млн. грн) та укладались прямі договори без торгів. 

Інколи укладались з фірмами, які є фігурантами кримінальних справ або тільки створеними підприємствами

Закупівлі за прямими договорами не завжди забезпечують дотримання принципів максимальної економії та ефективності, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель, запобігання корупційним діям і зловживанням. Тому громадська організація “Центр політичних студій та аналітики” звернулись листом до лікарень з пропозицією проводити всі допорогові закупівлі через відкрити торги в електронній системі Prozorro.

Проведений аналіз закупівель вибраних лікарень за період з 1 січня по 31 травня 2017 року надаємо у таблиці, з прикладом можливої (оціночної) економії. Який дорівнює % від вартості неконкурентних процедур, де відсоток економії рахується по кожній лікарні окремо, в залежності від економії проведених конкурентних процедур,які проводились через торги.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.