Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:09:35

Лісівники – дітям

30.05.2017   11:53Агенцiя

Школяри Чернігівщини прийматимуть участь у Всеукраїнському конкурсі «Людина та ліс».

Щорічний конкурс організований у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» і проходить у три етапи. Спочатку учні змагаються в номінаціях кращий твір і кращий малюнок на рівні лісогосподарських підприємств краю.

Кращі роботи потраплять на обласний конкурс, а потім – на Всеукраїнський. Серед учнівських лісництв області одним із кращих стали вихованці Світанківського учнівського лісництва Ніжинського району.

Школярами котрий рік опікується держпідприємство «Ніжинське лісове господарство». На загальнообласному злеті учні вибороли почесне третє місце.

Учнівські лісництва є, по-суті, стартовими майданчиками для майбутніх лісівників. Тут шкільну молодь навчають природоохоронній роботі: створенню екологічних стежок, організації експедицій, екскурсій, походів тощо.

Державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» опікується двома учнівськими лісництвами – Кобижчанським (Бобровицький район) та Світанківським (Ніжинський район). Їхні вихованці нещодавно взяли участь у загальнообласному злеті учнівських лісництв. За результатами змагань, світанківські вихованці вибороли почесне третє місце.

Втім, робота лісівників із підростаючим поколінням не обмежується одними учнівськими лісництвами. На Всеукраїнському рівні організовано конкурс на кращий малюнок та твір «Людина та ліс», який відбувається серед школярів. Конкурс проходить у три етапи: на рівні лісогосподарських підприємств, обласних управлінь та на Всеукраїнському рівні.

За словами провідного інженера із лісових культур ДП «Ніжинське лісове господарство» Наталії Демочко, на першому етапі в конкурсі взяли участь школярі з чотирьох районів – Ніжинського, Носівського, Бобровицького та Куликівського.

«Переможцем першого етапу конкурсу на кращий твір стала учениця 8-го класу Великокошелівської загальноосвітньої школи Ніжинського району Анастасія Сірик, - каже Наталія Демочко. – Кращим малюнком визнано роботу другокласника з Пісківської школи, що на Бобровиччині Олександра Шуплика».

Ніжинські лісівники особливо відзначають старання школярів Світанківської школи Ніжинського району.

«Другі місця у конкурсі вибороли: семикласниця Єлизавета Москаленко (твір) та четвертокласник Богдан Богойко (малюнок); треті місця – учень 4 класу Захар Литовченко (малюнок) та п’ятикласник Олексій Бондар (твір), - говорить працівниця лісгоспу. – Усі діти отримали грамоти та цінні подарунки. А лауреати конкурсу нагороджені дипломами».

Варто зауважити, що окрім класу учнівського лісництва, котрий обладнав лісгосп (спеціальні меблі, наочність, інтерактивна дошка та проектор), додалися і нові сучасні інформаційні стенди, що прикрасили стіни навчального закладу. Директор школи Лариса Кукало з гордістю демонструвала новинки, подякувавши директору підприємства Юрію Болоховцю за постійну турботу про їхній навчальний заклад.

 
Інженер з охорони та захисту лісу ДП «Ніжинське лісове господарство» Оксана Поліщук

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини