Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:04:13

Ліс починається з розсадника

19.04.2017   07:49

В державному підприємстві «Ніжинське лісове господарство» завершили посів у лісових розсадниках. За рік-два з насіння лісових культур виростуть саджанці, які лісівники дбайливо висадять на постійне місце – туди, де через роки зеленітиме густий молодняк.

Відтворення лісових насаджень – справа кропітка. Все починається з насіння, його  ж відбирають тільки з плюсових і елітних дерев.

За словами інженера лісових культур ДП «Ніжинське лісове господарство» Наталії Демочки, якість насіння перевіряє лісо насіннєва інспекція: якщо висновки задовільні – його висівають у постійні або тимчасові розсадники.

«Цієї весни ми посіяли 1,1 гектари розсадників, - каже інженер. – 50 соток дуба та 60 соток сосни, - уточнює Наталія Василівна. – Саме в розсадниках дбайливі руки спеціалістів доглядатимуть за сходом насіння, із нетерпінням чекатимуть на перші паростки».

Через рік  чи два сіянці викопають і висадять на постійне місце, туди, де через роки зеленітиме густий молодняк.

Цієї весни працівники лісгоспу засадили власними саджанцями 113,4 гектари лісу. Це нові лісові культури, які потрібно ще вберегти.

Державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» унікальне тим, що тут функціонує найбільша на Чернігівщині лісо насіннєва база. Вона представлена постійними лісонасіннєвими ділянками, на площі 284,1 гектари, та генетичними резерватами, площею 56,5 гектари. Ніжинські ліси відомі ще й своїми 66-ма заповідниками, які, як стверджують вчені, переживають справжню другу молодість.

Саджанцями ж лісівники засаджують не лише власні площі, але й наповнюють бюджет установи. Цього річ у лісгоспі продали 540 тисяч саджанців сосни. Головними покупцями виступили райагролісгоспи.

 
Прес-служба ДП «Ніжинське лісове господарство»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини