Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:40:35

Онкодиспансер отримав грант на боротьбу з раком грудей

13.04.2017   14:58Агенцiя

Чернігівський обласний онкологічний диспансер отримав міні-грант у розмірі 125 тисяч гривень для проведення програм ранньої діагностики раку молочної залози з використанням мамографії.

Вручення сертифікату выдбулося 12 квітня  в інформаційному агенстві УНІАН, що в Києві. Ініціаторами благодійного проекту "Разом проти раку грудей" стала компанія AVON в Україні в партнерстві з Благодійним Фондом "Здоров'я жінки і планування сім'ї".

П'ять переможців серед державних обласних медичних закладів визначала експертна рада, до складу якої увійшли онкологи, фахівці з променевої діагностики,  представники МОЗ, а також громадські активісти, котрі перенесли захворювання на рак молочної залози. Серед числа лідерів  - Львів, Суми, Херсон,  Черкаси та Чернігів.

Як зазначив головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, конкурс був потужний: заявки надали 11 онкодиспансерів. В умовах сучасного недофінансування медичних закладів це досить  суттєва матеріальна  підтримка.

- Наша мета - надавати  пацієнтам професійні медичні послуги, серед яких є  й сучасна якісна рання діагностика. Впевнені, що з отриманим грантом від українського осередку компанії AVON ми досягнемо мети і збережемо здоров'я багатьом жінкам. Подаровані кошти підуть на закупівлю витратних матеріалів для забеспечення роботи мамографів. Безкоштовним мамографічним дослідженням плануємо охопити вчителів  Чернігівської області, особливо з віддалених сіл, - зазначив онкогінеколог.

За словами Голови правління БФ "Здоров'я жінки та планування сім'ї" Галини Майструк, питання ранньої діагностики раку молочної залози привертає все більше уваги з боку професіоналів та громадськості. Досвід багатох країн Європейського Союзу свідчить, що рання діагностика дозволяє знизити смертність жінок від раку молочної залози на 30%.

- Тому ми раді, що в конкурсі міні-грантів від AVON вирішили взяти участь державны онкологычны центри та диспансери з різних областей України, адже саме вони є осередками ранньої діагностики захворювання, - зазначила вона.

На думку Генерального директора AVON в Україні та Грузії Карини Таковенко, проект може зробити дуже важливу справу для України, а саме - допомогти нашим жінкам зберегти здоров'я та красу заради своїх близьких і майбутніх поколінь.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.