Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:44:33

Чорнобильська алея у Чернігові поповнилась на 31 черемху. ВІДЕО

06.04.2017   08:11

З нагоди 31 річниці з дня аварії на ЧАЕС у Мар’їному гаю в обласному центрі висадили 31 молоде дерево черемхи.

Традицію започаткували ще минулого року і тепер щоквітня планують доозеленювати алею, таким чином у майбутньому з’єднати вулиці Пушкіна та Шевченка. Всі дерева, що були висаджені в минулому році, прийнялись і вже випустили перше листя.

Минулого року у Мар’їному гаю у пам’ять про ліквідаторів Чорнобильської катастрофи висадили молоді дерева черемхи. Традицію продовжили і  цьогоріч. Чорнобильська алея поповнилась ще 31-м деревом — стільки минуло років із дня аварії на ЧАЕС. У майбутньому чорнобильці планують черемховою алеєю з’єднати вулиці Пушкіна та Шевченка.

Олександр Анищенко, голова ГО «Союз інвалідів Чорнобиля»: «Щоб це була Чорнобильська черемхова алея, ми щороку будемо досаджувати її і вона буде вести нас до мосту».

Всі дерева, що були посаджені ще минулого року, прийнялись і цієї весни зазеленіли. Чорнобильці кажуть, приємно, що і люди не занедбали цю красу. Недалеко від алеї планують встановити ще і пам’ятник чорнобильцям. Свою роботу поступово розпочинає перший чорнобильський культурно-інформаційний центр. Відкриття планували на квітень, проте поки відклали до Дня незалежності України.

Анатолій Лігун, голова обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України»: «Виділено вже приміщення у Палаці дітей та юнацтва. І робота вже розпочалася».

На знак миру учасники урочистого мітингу випустили у небо білих голубів. Сподіваються, що скоро на алеї буде справді всюди буйно квітнути черемшина — як пам’ять про тих, хто рятував свій край від страшної
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини