Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:07:32

В неділю двоє жителів області постраждали від дій шахраїв

04.04.2017   10:15Агенцiя

2 квітня поліцією області відрито два кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) за фактами обману громадян шляхом зловживання їх довірою.

Цього разу потерпіли 25-річний чернігівець та 78-річна жителька Ніжина. Молодий чоловік замовив будматеріали на сайті оголошень, за які розплатився наперед, віддавши 4,5 тисячі гривень, а бабусі псевдопрацівник банку розповів, що її картка заблокована і довірлива пенсіонерка повідомила шахраю всі банківські реквізити.

В результаті жінка втратила дві тисяч гривень, що були на картці.
Поліція розшукує зловмисників і принагідно нагадує громадянам, що аби убезпечити себе від подібних неприємностей при купівлі через Інтернет, оплату варто здійснювати лише після отримання товару, а персональні данні банківської картки не можна нікому не повідомляти, тим більше, телефоном.

Також поліція закликає до обережності при поводженні з незнайомцями, які просяться в квартиру чи будинок під приводом напитися води, переповити дитину або представляючись контролерами чи соцпрацівниками. Як правило, після таких візитів зникають гроші та коштовності.

Три характерні випадки трапилися в області в останній день березня.

Так, в одному з сіл Козелецького району дві зловмисниці, представившись соцпрацівниками, зайшли до будинку 81-річної пенсіонерки, але, коли побачили, що не викликали у старенької довіри, просто нахабно й цинічно її пограбували, забравши 33 тисячі гривень і мобільний телефон, щоб вона не змогла викликати поліцію. Потім сіли в легковик марки «Daewoo Sens» і втекли.

Того ж дня нещастя спіткало й 93-річну чернігівку. Старенька повідомила, що до неї в квартиру попросилася смаглява дівчина та попросила води, щоб запити ліки. Поки бабуся ходила на кухню – зі схованки зникли 23 тисячі гривень та 350 доларів США.
В Ніжині пенсіонерка 1929 року народження стала жертвою двох самозванок, які представилися соціальними працівниками.

Відволікши увагу старенької розмовами про програми підтримки пенсіонерів, злодійки винесли з квартири жертви 67 тисяч гривень.

За всіма фактами скоєння злочинів поліція відкрила відповідні кримінальні провадження за ст. 186 (грабіж) та за ст. 185 (крадіжка), тривають пошуки зловмисників.

Натомість громадяни мають і самі дбати про власну безпеку, виконуючи прості правила обережності:
- не соромтеся перевірити документи у неочікуваних благодійників, електриків чи соцпрацівників;
- не впускайте до свого помешкання бажаючих перевірити газовий лічильник, батареї, умови проживання або з метою напитися води чи переповити дитину.

В сільській місцевості в разі появи на вашому подвір'ї чи вулиці підозрілих осіб - негайно повідомляйте про це поліцію за телефоном «102», телефонуйте сільському голові, дільничному або запросіть сусідів.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини