Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:45:19

Оцінка власного здоров’я. ДОСЛІДЖЕННЯ

20.03.2017   08:12Агенцiя

З метою дослідження питань щодо стану здоров’я населення, рівня його захворюваності наприкінці минулого року органами державної статистики проведено опитування серед домогосподарств області, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя.

Результати опитування свідчать, що у 2016р. оцінили стан свого здоров’я як «добрий» 44% респондентів Чернігівщини, як «задовільний» – 40%, а вважали його «поганим» 16%. В Україні таких осіб 49%, 41% та 10% відповідно.

Серед регіонів найкраще оцінили свій стан здоров’я жителі Львівської, Чернівецької та Київської областей (67–62%). А найбільше громадян з «поганим» самопочуттям у Чернігівській, Донецькій, Івано-Франківській та Херсонській областях (16–14%).

У країнах ЄС найбільша частка населення (80–72%) із «добрим» здоров’ям проживає на Кіпрі, у Швеції, Нідерландах, Бельґії, Греції та Іспанії. Найбільш незадоволені станом свого здоров’я в Портуґалії, Литві, Латвії, Угорщині, Естонії та Польщі (18–15%).

На Чернігівщині 84% населення повідомили, що хворіли протягом року. Майже половина (47%) жителів області мають хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Найбільш поширеними серед них були: гіпертонія, про наявність якої повідомила майже третина населення, серцеві захворювання – майже кожен п’ятий, остеохондроз, артроз та артрит – кожна дев’ята особа.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.