Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:30:41

Поліція вилучила у магазинного злодюжки ручну гранату

20.03.2017   07:42

Раніше судимий житель райцентру Городня, упійманий на крадіжці з магазину, пригрозив охоронцеві застосуванням ручної осколкової гранати Ф-1.

Надвечір 16 березня на пульт поліції охорони надійшов сигнал про спрацювання «тривожної» кнопки в одному з магазинів Городні. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Городнянського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Городнянського відділення поліції підполковник поліції Віктор Приходько, в супермаркеті поліцейські з'ясували, що до магазину зайшов покупець, який викрав з торговельного закладу пляшку горілки. Оператор відеоспостереження помітив це і передав інформацію охороні.

На виході із супермаркету від нечесного покупця попросили віддати товар, той слухняно виконав вимогу охоронців. Але потім попередив, що в нього «ще щось є». Цим «чимось» виявилася ручна граната. Охоронці не розгубилися, а вправно заблокували руки небезпечного покупця і утримували його до приїзду поліції.

Під час поверхневого огляду чоловіка, який виявився місцевим мешканцем, в кишені його куртки було виявлено та вилучено гранату Ф-1 без запалу. Вибухотехніки направили гранату на експертизу. Того ж дня кримінальна поліція Носівського відділення поліції в ході проведення операції «Зброя та вибухівка» перевіряла оперативну інформацію, що мешканець Носівки за місцем проживання незаконно зберігає вогнепальну зброю.

Інформація підтвердилася. В ході санкціонованого обшуку у помешканні раніше судимого жителя райцентру поліція виявила та вилучила 49 набоїв калібру 5,6мм та згорток з речовиною, схожою на порох вагою близько 50 грамів. Вилучене направлене на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру в Чернігівській області.

Інформація про обидві події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.