Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:00:57

На Чернігівщині розпочалася поліцейська спецоперація

06.03.2017   07:57Агенцiя

Для стабілізації криміногенної ситуації в регіоні, здійснення заходів запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин, в Чернігівській області як і в усій державі розпочалось оперативно-профілактичне відпрацювання.

Профілактичні заходи спрямовані на стабілізацію криміногенної обстановки, реалізацію державної політики у сфері забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів держави і суспільства, протидії злочинності, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без правових підстав, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. А носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Поліція попереджає, що в разі виявлення правоохоронцями зброї, яка незаконно зберігається, правопорушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за статтями КУпАП:

Стаття 190 (порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї) - тягне за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї або без такої.

Стаття 191 (порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів) - тягне за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Стаття 192 (порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік) - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція вкотре наголошує, що добровільна здача зброї звільняє громадян від кримінального покарання. Якщо громадянин у вказаний термін здав до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість, після оформлення відповідних документів, зареєструвати її в особисту власність.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини