Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:08:27

У Чернігові перший мільйонер задекларував свої доходи

02.03.2017   08:03Агенцiя

З початку року до Чернігівської ОДПІ подано 477 податкових декларацій про майновий стан і доходи, згідно яких підлягає сплаті до бюджету понад 1,1 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб і майже 200 тис. грн. військового збору.

Скористалися правом на податкову знижку 319 громадян, яким належить повернути з бюджету майже 540 тис.грв. Подав декларацію 1 мійльонер, який задекларував майже 4 млн.гривень доходів.

Громадянам, які отримували у 2016 році нецільову благодійну допомогу (від благодійника - юридичної або фізичної особи), у розмірі більш ніж 1930 гривень, необхідно до 1 травня 2017 року подати до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2016 році.

Так, згідно п.п. 170.7.3 п. 170.7 ст. 170 Податкового кодексу України не включається до оподатковуваного доходу сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами - юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим підпункту 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 Кодексу, встановленого на 1 січня такого року (у 2016 р. – 1930 гривень).

Благодійник - юридична особа зазначає відомості про надані суми нецільової благодійної допомоги у податковій звітності. Сума перевищення допомоги над вказаним розміром включається до загального місячного або річного оподатковуваного доходу і підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотків.


Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.