Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:56:51

Чернігівці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. ВІДЕО

21.02.2017   08:05Агенцiя

Чернігівці згадують трагедію і героїзм Майдану лютого 14-го року. Містяни вийшли на меморіальний мітинг, присвячений подіям трирічної давнини.

18-21 лютого 2014-го – найтрагічнішій і найгероїчніший період Революції Гідності. Дні, які повернули хід новітньої історії України. Це дні «Мирного наступу» — багатотисячної ходи до Верховної Ради, штурмованої «Беркутом», дні наступу тодішніх силовиків на майдан Незалежності, палаючого Будинку профспілок. І – дні справжніх боїв на Інститутській та на Грушевського, розстріл Небесної Сотні.

У Чернігові в ці дні учасники акцій протесту були на своєму Майдані. Мітинг під будівлею тодішнього обласного управління МВС, захоплення приміщення облдержадміністрації.

І в день пам’яті чернігівці знову на тому ж місці. Тільки тепер тут – і стела з іменами героїв Небесної Сотні, і стела, на якій портрети 149 героїв, які віддали свої життя у війні з країною-агресором, невдоволеною тим, що Україна перестала бути маріонетковою.

Завдання теперішнього дня, вважають організатори акції, — не говорити про те, хто винен в тому, що діється зараз, а про те, що він особисто зробив для України.

Юлія Ніколаєнко – активна учасниця Євромайдану. За покликом серця вона стала учасницею Революції Гідності. За покликом серця вона зараз бере участь у волонтерській роботі. І пам’ятає…

Перед портретами загиблих героїв, перед чернігівською громадою учасники пам’ятного віча тримали відповідь за те, що зроблено для майбуття України. І речі, що здаються нині буденними, стали можливими завдяки борцям за волю України.

День Героїв Небесної Сотні – лише один з 365 днів на рік, коли українці мають пам’ятати про подвиг українців.

" frameborder="0" allowfullscreen>

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.