Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:25:40

ДАБІ передала Чернігову функції держархбудконтролю

03.02.2017   07:34

Чернігів отримав нові містобудівні повноваження в рамках процесу децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю.

В Чернігівській міській раді був затверджений Акт спільної комісії про передачу новоствореному Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю міської ради права здійснення повноважень.

Документ підписали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та Голова державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

Після цього відбувся брифінг для представників ЗМІ.
- На сьогодні у Чернігові утворений вже 55-й по Україні орган з питань здійснення повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місцевому рівні, та перший у цьому році, - сказав Голова ДАБК Олексій Кудрявцев. - Завтра вже управління ДАБК міської ради буде працювати.

Загалом, за його словами, в Україні 18 обласних центрів охоплено реформою децентралізації у сфері архітектурно-будівельного контролю, й на сьогодні вже 22% дозвільних документів у будівництві опрацьовується саме новоствореними органами держархбудконтролю. Тобто фактично вже кожне 4-те будівництво здійснюється під контролем місцевих органів.

Владислав Атрошенко:
- Наше завдання – максимально спростити, здешевити та зменшити у часі всі бюрократичні процедури стосовно об’єктів, які зводяться в місті. Особливо це важливо для підтримки дрібного та середнього бізнесу в будівельній галузі.

Перед підписанням документу Голова ДАБК ознайомився з матеріально-технічною базою нового контролюючого органу, який буде знаходитися у Новозаводській районній у місті Чернігові раді по вул. Івана Мазепи, 19. Саме сюди мешканці Чернігова зможуть звертатися з усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю.

Відтепер місто має повний цикл повноважень – від виділення земельної ділянки до приймання закінчених будівництвом об’єктів І-ІV категорій у експлуатацію, а також може здійснювати контроль та зупиняти самочинні будівництва.

Втім, будівельні об’єкти 5-ї категорії, тобто об’єкти підвищеного рівня небезпеки, як наприклад автозаправочні комплекси, залишаються під контролем Державної архітектурно-будівельної інспекції України, пояснила начальник управління Людмила Шкуріна.

У Чернігові відповідно до структури, затвердженої рішенням міської ради, в ДАБІ працюватиме 8 співробітників, на сьогодні вже працює 5 посадових осіб. Після конкурсного відбору у міській раді 2 головних спеціалісти по роботі з єдиним реєстром України проходили обов’язкове навчання та складали тести у ДАБІ. Вони матимуть власну печатку і доступ до Єдиного реєстру України. Ці спеціалісти склали іспити з першого разу, про що згадав особисто Голова ДАБІ Олексій Кудрявцев та при цьому зазначив, що це дійсно професійні кадри, адже зазвичай тести в ДАБІ України складають по 3-4 рази. 

Також Голова ДАБК разом з міським головою побували на об’єкті будівництва житлового комплексу в стадії завершення, який зводиться на вулиці Шевченка, 97. Голова ДАБК оцінив побачене будівництво як таке, де забудовник врахував усе, що необхідно в проекті забудови житлового комплексу: створення необхідної інфраструктури, паркінгу та ін.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.