Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:54:44

Обласна програма з національно-патріотичного виховання на етапі розробки

02.02.2017   09:37Агенцiя

Патріотичне виховання дітей та молоді, створення сприятливих умов для формування їх громадянської позиції – основні напрямки роботи Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді при обласній державній адміністрації. Вона розпочала роботу у 2016 році. 31 січня, відбулося її чергове засідання.

– Сьогодні Координаційна рада розпочинає свою роботу в оновленому складі. Спільно ми зможемо розробити ефективну обласну цільову Програму з національно-патріотичного виховання, визначитися з ключовими заходами на 2017 рік, – зазначила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш повідомила, що минулого року облдержадміністрація спільно з громадськими організаціями, учасниками АТО та волонтерами провели на всеукраїнському рівні шість заходів з національно-патріотичного виховання.

Зокрема, велику масштабність мав етно-культурний фестиваль «ХЛІБ своїми руками. Жнива 2016». Також молодь Чернігівщини разом з представниками ще 13 областей країни активно долучилася до проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Велику зацікавленість викликали семінари-тренінги «Єдиних духом справи єднають» та з української етнопедагогіки.

Серед обласних заходів великої популярності набуло Молодіжне наметове містечко «ТАМ». У його рамках відбувся регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка», а також проведено спортивно-змагальну програму за участю бійців АТО. Учасники містечка провели патріотичний флешмоб.

На реалізацію зазначених заходів залучили понад мільйон гривень з державного та місцевого бюджетів.

Ніна Лемеш зазначила, що вже є проекти обласної цільової Програми на 2017-2020 роки та обласного Плану заходів з національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік. Ними передбачено проведення всеукраїнських, обласних та місцевих молодіжних заходів.

У 2017 році проводитиметься конкурс молодіжних проектів. До речі, минулого року Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації підтримано сім таких проектів, п’ять із них – спрямовані на національно-патріотичне виховання.

Наталія Романова акцентувала увагу учасників засідання на посиленні роботи з патріотичного виховання молоді. Вона закликала всіх до активної співпраці. Свої пропозиції можна надавати Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдерждаміністрації на електронну адресу dsms_post@cg.gov.ua.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.