Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:16:20

Два старовинних видання 1882 та 1893 років затримано при спробі вивезення з України

26.01.2017   09:03Агенцiя

Дві книги позаминулого століття співробітники Чернігівської митниці ДФС разом з прикордонниками виявили у багажі громадянки РФ у пункті пропуску «Горностаївка». Громадянка слідувала через кордон потягом «Одеса-Мінськ».

Під час проведення митно-прикордонного контролю пасажирка повідомила, що має при собі лише особисті речі.

Старовинні книги, одна з яких надрукована 135 років тому - «Сочиненія А.Н. Апухтина» друге посмертне доповнене видання з портретом автора і дарчим написом Г.Карцову (датована 6 жовтня 1882 року), друга - «Сочиненія Д.І.Фонвізіна» повне зібрання оригінальних видань з портретом автора та коротким біографічним очерком (1893 року), знаходились у багажі жінки.

Пояснила свої дії громадянка необізнаністю з митним законодавством, що, звичайно ж, не є підставою для порушення та не звільняє її від відповідальності. На переміщення друкованих видань такого віку встановлені обмеження. Вивезти їх за кордон можливо лише за наявності відповідних дозвільних документів.

Відносно громадянки складено протокол про порушення митних правил. Історичну та культурну цінність затриманих книг визначатимуть експерти. Після чого справу буде передано до суду. 

 
Відділ організації роботи  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини