Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:07:08

Реанімобіль – обласній дитячій лікарні. ВІДЕО

19.12.2016   14:16Агенцiя

Маленька палата інтенсивної терапії, яка допомагає лікарям рятувати життя немовлят з надмалою вагою. Новий сучасний реанімобіль — подарунок до Дня Святого Миколая отримали співробітники і пацієнти обласної дитячої лікарні.

В Чернігові це перший реанімобіль такого класу. На його придбання з обласного бюджету було виділено близько 4 мільйонів гривень.

Новонароджені з вагою у 500 грамів і трохи більше потребують особливого догляду і часто у центральних районних лікарнях надати відповідну медичну допомогу просто не мають змоги. Проблема транспортування недоношених немовлят на Чернігівщині вирішена. Автопарк обласної дитячої лікарні поповнено сучасним реанімобілем, аналога якому досі в області не було. Олександр Карета, головний лікар обласної дитячої лікарні: «Транспортують до нас дітей від 500 грамів і більшою вагою. Цей реанімобіль буде пристосований для транспортування саме новонароджених: для дітей більш старшого віку у нас є інші автомобілі, які ми утримуємо в належному стані і в любу хвилину можемо надавати допомогу дітям області».

Гроші на придбання спецавтомобілю були виділені з обласного бюджету. Майже 4 мільйони гривень — більша частка з цих коштів пішла на спеціалізоване медичне обладнання. Петро Гармаш, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації: «Наявні балони кисневі. Стоїть воно на пневмостолі — це одна з найдорожчих опцій. Під час руху вона відіб’є всі нерівності. Укомплектована монітором для відслідковування стану дитинки. Є підігрів, свій мікроклімат. Також і в салоні свій мікроклімат. Загальна кількість дітей, яких ми транспортуємо за рік, — десь 120-130 дітей. Окрім того ми ще транспортуємо наших дітей і до Києва до профільних лікувальних закладів».

Недоношених немовлят до Чернігівської обласної лікарні привозять з різних регіонів області. Окрема проблема — місто Прилуки, кажуть анестезіологи. Тепер шлях до Чернігова і з найвіддаленіших районів стане в рази легшим. Михайло Клим, завідуючий відділенням анестезіології обласної дитячої лікарні: «Можливість проведення інфузійної підтримки, дихальної підтримки. Слідкувати за температурою, за основними показниками, то єсть є поліфункціональний монітор. Дай Бог, щоб ця машинка служила нам доброю і вірною службою і головне, щоб було менше таких пацієнтів у нас. Щоб вони всі народжувались доношені, красиві, рожеві. Щоб поповнювалось українське населення». Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «З нашою демографією нам дійсно важливо боротися за кожну дитинку. Дай Бог, щоб рівень виживання з наявністю такого автомобіля таких діточок у нас покращився».

В будь-який час реанімобіль готовий виїхати і надати медичну допомогу. Проте в День Святого Миколая, приймаючи такий дарунок, лікарі думають про одне — аби менше було виїздів. Валерій Куліч: «В День Св. Миколая вітаємо обласну дитячу лікарню з таким чудовим оновленням матеріально-технічної бази. Нам по області потрібно як мінімум 56 автомобілів швидкої допомоги для того, щоб повністю забезпечити всю область. Тому перш за все ми забезпечили обласну дитячу лікарню, а на наступний рік плануємо оновлення і в обласній лікарні, і в інших медичних закладах. Тому ця робота буде продовжуватись».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини