Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:36:16

На Чернігівщині епідпоріг не перевищено. Проте профілактику грипу необхідно посилити

16.12.2016   10:52Агенцiя

В 11 областях країни та Києвіперевищений епідемічний поріг. 67% хворих на грип та ГРВІ – діти до 17 років.

Такі цифри під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі озвучила завідувач Центру грипу та ГРВІТетяна Дихановська. Вона також повідомила про три летальні випадки у Дніпропетровській та Сумській областях, зафіксовані минулого тижня.
За її словами, грип підтверджено лише в 38% досліджених пацієнтів. Наразі домінує тип вірусу Н3.

– Ми очікуємо, що цього тижня рівень захворювання піде на спад. Проте можливе його підвищення у січні, з піком у лютому,– зауважила Тетяна Дихановська.

Головний лікар Київського центру здоров’яОтто Стойка підкреслив необхідність профілактики захворювань. Найефективнішим засобом він назвав вакцинацію від грипу. За його інформацією, наразі охоплення щепленням складає менше 0,4%. Хоча за рекомендаціями МОЗ має бути не менше 20%, якщо говорити про ефективність вакцинації як колективного захисту населення.

– Щеплення на 90% захищає від смертей через захворювання, на 60% – від ускладнень, на 50% – від самого захворювання. Особливо це потрібно для людей з груп ризику, з хронічними захворюваннями, а також у великих колективах,– підкреслив Отто Стойка.

Нагадав віні про загальні правила профілактики: гігієну, оптимальну температуру приміщення, необхідність у разі захворювання вчасно звертатися до лікаря, не займатися самолікуванням. Крім того, раціонально харчуватися, займатися фізкультурою та спортом, не мати шкідливих звичок, зберігати нормальний психічний стан. Також фахівецьпорадив утриматися від антибіотиків та не зловживати жарознижуючими.

Заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський закликав лікуватися від грипу сучасними методами. У першу чергу –звертатися до спеціалістів, а не довірятися порадам телебачення та Інтернету.

Як повідомили у Чернігівському лабораторному центрі МОЗ України, за 49 тиждень цього року в області захворіло понад7600 осіб, у тому числі 5205 дітей. Госпіталізовано 233 особи, з них 176 – діти.
Наразі загальний рівень захворюваності нижче епідпорогу на 25,9%.

Зареєстровано перевищення епідемічного порогу в Бобровицькому, Коропському, Корюківському, Ніжинському, Сосницькому, Срібнянському районах та місті Ніжині.

Введено обмежувальні заходи – додаткові канікули в школах Городні, Корюківки, Срібного, Сновська, а також сіл Нові Боровичи та Гірськ Сновського району.

У Чернігові захворіло 2290 осіб, з них майже 67% – діти.Рівень захворюваності нижче епідпорогу на 43,4%.
З початку епідсезону в області проти грипу щеплено 136 осіб, у тому числі 31 дитину.

Медичні працівники наголошують на необхідності проведення профілактики захворювань.

Задля контролю за епідситуацією, своєчасного вжиття попереджувальних та лікувальних заходівоблдержадміністрацією затверджено комплексний план протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань по області на 2016-2017 роки та створено відповідну робочу групу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини