Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:02:44

Припинено діяльність конвертцентру з незаконним обігом понад 200 мільйонів гривень

03.12.2016   10:31Агенцiя

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області у взаємодії з прокуратурою Чернігівської області припинили діяльність конвертаційного центру.

Конвертцентр був розташований у Києві та надавав послуги підприємствам реального сектору економіки у частині формування незаконного податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку.

Для прикриття незаконної діяльності учасники центру використовували понад 30 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на переселенців із зони АТО. Загальний обсяг проконвертованих коштів за 2016 рік становить понад 200 млн. грн.

Схема конвертації полягала у тому, що підприємства–замовники реального сектору економіки перераховували грошові кошти у безготівковій формі на рахунки підприємств, що входили до складу конвертаційного центру. Потім ці кошти переводились у готівку та поверталися підприємствам–замовникам. За свої послуги зловмисники брали 12-13 відсотків від виведеної у «тінь» готівки.

До проведення операції був залучений спецпідрозділ ДФС України «Фантом», до складу якого входять податкові міліціонери, що несуть службу в зоні проведення АТО.

У ході здійснення слідчо-оперативних заходів проведено низку  обшуків у приміщеннях та автомобілях, що використовувалися ділками у своїй незаконній діяльності. При цьому вилучено 30 печаток фіктивних підприємств, «чорна» бухгалтерія, комп’ютерна техніка, засоби зв’язку та інші предмети, що є доказами незаконної діяльності організаторів конвертцентру.

Накладено арешти на рахунки підприємств транзитно-конвертаційної групи на суму 7 млн. 800 тис. гривень.

Наразі проводиться комплекс слідчих заходів, спрямованих на встановлення повного кола причетних осіб, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.