Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:10:27

У Чернігові вирішували, хто повинен зігрівати жителів багатоповерхівок

30.11.2016   07:43

28 листопада в прес-центрі «Чернігівський вибір» відбулося засідання дискусійного клубу на тему «Зима прийшла: хто нас зігріє?».

Захід пройшов в рамках інформаційного проекту «ЄС: вибір молодого покоління України», під час якого намагалися вирішити, хто має бути відповідальним за тепло в оселях чернігівців – влада чи власники житла.

До дискусії запросили Вікторію Давидову, радника з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні; Людмилу Максименко, начальника Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради; Олександра Подгорного, керівника Центру «Доброчин»; Ігоря Подгорного, координатора проекту «Чиста земля»; місцевого координатора житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталю Висіканець та активних членів громади.

Підписання у Чернігові Плану дій сталого енергетичного розвитку вимагає здійснення чітких дій щодо підвищення енергоефективності будівель міста. За словами начальника Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради, за цей рік на заходи з енергоефективності направлено 55 млн грн. Ці кошти спрямували на модернізацію 70 із 172 запланованих будинків. Представниця міськради зазначила, що повна термомодернізація одного багатоквартирного будинку становитиме близько 10 млн грн.

Студенти ліцею для обдарованої молоді, присутні на обговоренні, наголошували, що слідкують за кількістю спожитих в гуртожитках води, світла і тепла. У них діє так званий «енергетичний патруль», студенти намагаються щоразу використовувати менше та слідкують за цим.

«Стимулювати енергозбереження можна тільки комплексно, – наголосила представниця ОПОРИ. – Якщо у жителів ще не сформоване розуміння причин економії ресурсів, то результату не буде. Проведення глобальної та наскрізної інформаційної компанії дасть змогу пояснити утворення тарифів, наслідки клаптикового утеплення та необхідність термомодернізації. Досі в Чернігові безліч «турботливих» власників квартир намагаються утеплити тільки власне помешкання, та цим наносять шкоду іншим і порушуючи законодавство. Аби змінити тенденцію, необхідно інформувати людей та роз’яснювати їхні можливості».

У підсумку більшість учасників дискусії погодилась, що насамперед відповідальність за тепло та стан житла лежить на самому власнику, а тільки потім можна розглядати стимули держави та місцевої влади у вигляді програм підтримки енергоефективності.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини