Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:35:05

Стартувала акція "16 днів проти насильства"

28.11.2016   11:03

У рамках проведення в області Всесвітньої кампанії «16 активних днів проти гендерного насильства» 25 листопада у Чернігові відбулася прес-конференція «Насильству немає виправдання!».

Ініціатор заходу – громадська організація «Чернігівське обласне відділення Всеукраїнської Мережі ЛЖВ». Його проведення підтримали Департамент сім’ї, молоді та спорту ОДА, Чернігівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники громадських організацій, які працюють над подоланням жорстокого поводження і насильства в родинах.

За статистикою, щорічно в Україні понад 100 тисяч осіб зазнають домашнього насильства. У переважній більшості сімей, в яких зафіксовано факти агресії, виховуються діти.

За 9 місяців цього року в області зареєстровано 2626 звернень щодо насильства в сім’ї. Понад 91% повідомлень – від жінок, 8 % – від чоловіків. За допомогою до соціальних служб звернулося семеро дітей.

На профілактичному обліку правоохоронних органів наразі перебуває понад дві тисячі осіб, які вчинили насильницькі дії. Офіційні попередження про недопустимість вчинення насильства винесено 1630 особам, захисні приписи – 129.

– Це лише фіксовані випадки, коли громадяни офіційно звернулися до органів поліції та виконавчої влади, – зауважила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш. – Насправді таких фактів набагато більше. Насильство є латентним явищем, випадки якого в більшості випадків приховуються. Така агресія живиться покірністю.

Ніна Лемеш зазначила, що Департамент у співпраці з іншими органами влади та громадськими організаціями впроваджує комплекс заходів, аби підвищити рівень поінформованості населення щодо проблем насильства, у разі необхідності – надати допомогу, у тому числі психологічну та правову, постраждалим від такого злочину.

Представник міського центру соціальних служб окреслила основні причини насильства, серед яких – стереотипи у поведінці по відношенню до жінок і дітей. Громадська організація ЛЖВ акцентувала увагу на проблемі домашньої агресії по відношенню до ВІЛ-позитивних жінок.

Учасники прес-конференції нагадали: Чернігівщина щорічно долучається до проведення з 25 листопада по 10 грудня Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Вони повідомили про старт цьогорічної кампанії. Серед її заходів – 25-27 листопада акція «Ця рука ніколи не вдарить!» та флешмоб «Я НЕ виправдовую насильство!» в ТРЦ «Голівуд».

З 28 листопада – реалізація просвітницького проекту з профілактики насильства, який включає три тренінги та три засідання жіночого дискусійного клубу для молодих жінок з Чернігова, а також сіл області. Головна мета проекту – актуалізувати важливість захисту власних прав жінок, підвищити їх правову обізнаність, надати інформацію про організації, які працюють у сфері подолання насильства.

Проходитимуть інформаційно-просвітницькі заходи і в навчальних закладах.

Подібні акції відбудуться в усіх районах та містах області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини