Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:49:03

Чернігівські лікарні розмістили інформаційні плакати про права пацієнтів

25.11.2016   12:15

Ще в минулому році була затверджена Чернігівською міською радою Програма економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2016 рік, в якій в окремому розділі «Охорона здоров’я» містяться основні завдання. Наразі за результатами виконання програми буде затверджена аналогічна на 2017 рік.

Саме час, коли розпочалась робота над Програмою на наступний рік, проаналізувати окремі результати та якість виконаних робіт в сфері  охорони здоров’я щодо благодійності.


Задекларовані заходи діяльності

Одним із пріоритетних завдань на цей рік в сфері охорони здоров’я стояло здійснення попереджувально-профілактичних заходів щодо запобігання корупційних діянь у закладах охорони здоров’я Чернігівської міської ради. Цей пункт стосується також отримання благодійних внесків з пацієнтів.

Заходами з реалізації цього завдання є такими:
-    зобов’язати всі медичні установи міста в обов’язковому порядку підписати договори з благодійними фондами, що працюють на їх території, щодо прозорості і підзвітності зібраних і витрачених благодійних внесків;
-    проводити впорядкування збору благодійних внесків в закладах охорони здоров’я Чернігівської міської ради, шляхом проведення внесків виключно через банк, банківські термінали чи касу;
-    інформацію про перелік платних послуг оприлюднити шляхом широкого інформування у лікарнях;
-    на сайтах управління та закладів охорони здоров’я Чернігівської міської ради надавати щоквартально інформацію щодо статистичних показників роботи для вільного доступу.


Інформування пацієнтів про свої права

Власне, посилаючись на вищевказані задекларовані заходи в програмі, представники Інституту аналітики та адвокації запропонували Управлінню охорони здоров’я Чернігівської міської ради розмістити по всім лікувально-профілактичним закладам міста інформаційні плакати про права пацієнтів. Запропоновані плакати містять ознайомчу інформацію про перелік платних послуг в лікарнях, щодо шляхів внесення благодійних внесків на користь лікувальному закладу, та про процедуру надходження та витрачання благодійних пожертв.

За результатами такої співпраці у 8-ми лікувальних закладах міста із 9-ти були розміщені інформаційні плакати: «Вимагай прозорого звітування» та «Де ці гроші?».

Пропонуємо наступного року проводити подібну роботу з інформування населення про роботу з благодійними внесками та благодійними фондами, аби створити умови прозорої та підзвітної роботи лікувальних закладів не тільки в окремому населеному пункті, а й по Чернігівській області.

   
Тетяна Романова

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини