Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:57:52

Рятувальники провели профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору громадян

19.11.2016   08:09Агенцiя

З початку року на Чернігівщині від небезпечних факторів вогню загинуло 62 людини, ще 31 отримала травми.

Основними причинами такої невтішної ситуації є власна необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації приладів опалення і електрогосподарства. З огляду на це, рятувальники постійно приділяють значну увагу проведенню серед населення відповідної роз’яснювально-профілактичної роботи.

17 листопада співробітники Управління ДСНС в області, Сновського районного сектору спільно з представниками депутатського активу, соціальними працівниками провели пожежно-профілактичне відпрацювання на території сіл Кучинівка та Петрівка. Слід зазначити, що в цьому році у Сновському районі виникло 57 пожеж, внаслідок яких загинуло 5 осіб.

Під час профілактичного рейду в першу чергу увага приділялася помешканням громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних і неблагонадійних родин.

Фахівці ДСНС у житлових будинках виявили порушення правил пожежної безпеки, зокрема, тріщини у печах, відсутність металевого листа на дерев'яній підлозі перед топковим отвором, розташування впритул до опалювальних приладів дров, меблів, речей тощо. Такі пожежонебезпечні недоліки ставлять під загрозу життя власників осель та життя оточуючих.

Співробітники ДСНС вказали господарям на наявні недоліки та провели роз`яснювальну роботу, під час якої довели вимоги заходів безпеки у побуті, вручили профілактичні пам’ятки та листівки.

Крім того, фахівці рейдової бригади надали наочно-роз’яснювальні матеріали для оновлення наявних профілактичних куточків в приміщеннях загальноосвітніх закладів та сільських рад.

Останні новини Чернігівщини

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини