Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:03:20

Поліція затримала кримінальний дует дачних злодіїв

15.11.2016   15:31

Дільничні інспектори Чернігівського відділу поліції затримали кримінальний дует дачних злодіїв, на рахунку яких майже два десятки крадіжок.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін, до чергової частини надходили численні заяви від дачників про крадіжки з їх господарств інструментів, матеріалів та особистих речей.
Під час подальшої перевірки правоохоронцями було встановлено, що крадії проникали до будинків шляхом пошкодження дверей або вікон, викрадали все, що мало будь-яку цінність — болгарки, електродрилі, посуд, постіль, садовий інструмент та інше.

В рамках оперативно-профілактичного відпрацювання області поліцейські вийшли на двох наркозалежних чернігівців 1980 та 1984 років народження. Зловмисників затримали, вони надали правдиві свідчення щодо скоєння майже двох десятків крадіжок.

Підозрювані в серії крадіжок дали свідчення, що видивлялися будинки, де не було господарів, а потім виламували двері чи витягали шибки у вікнах, пробиралися всередину та викрадали все цінне. Викрадене швидко продавали за безцінь на ринках міста або здавали у ломбарди. Гроші витрачали на наркотики.

Сергій Кагітін повідомив, що за всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження. Поліцейські вживають заходи щодо встановлення місцезнаходження викрадених речей, а за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування, вирішується питання щодо обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини