Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:28:47

Як триває ліквідація звалища люмінесцентних ламп біля села Змітнів

11.11.2016   12:08Агенцiя

Про попередження, ліквідацію та правильне поводження з небезпечними безхазяйними відходами говорили 9 листопада, під час засідання профільної обласної постійно діючої комісії при облдержадміністрації.

Засідання провів перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич. У заході взяли участь члени обласної та голови відповідних районних комісій.

Головне питання порядку денного – ситуація, яка склалася з небезпечними відходами, виявленими поблизу села Змітнів Сосницького району. В лісосмузі знайдено звалище близько 35 тисяч шкідливих відпрацьованих люмінесцентних ламп.

Голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько доповів присутнім про заходи, вжиті місцевою та районною владою по зменшенню негативного впливу цих відходів. Відповідно прозвітували й очільники структурних підрозділів.

Наразі встановлюються власники відпрацьованих ламп. Триває розслідування головним управлінням Національної поліції в області, за результатами якого обіцяють притягнути винних до відповідальності та зобов’язати їх здійснити утилізацію ламп за власний рахунок та відшкодувати заподіяні збитки.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко надала інформацію про користування сервісом Мінприроди «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ». Цей ресурс дозволяє забезпечити оперативну інвентаризацію всіх наявних сміттєзвалищ в Україні – як легальних, так і стихійних. До того ж, місця накопичених відходів позначаються з геолокаційною прив’язкою.

Кожен може зайти на сторінку сервісу, зареєструватися і залишити повідомлення про звалище. Ця інформація оброблятиметься і надсилатиметься у вигляді звернень громадян до відповідних структур області.

Перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, підсумовуючи роботу комісії, наголосив на необхідності оперативного реагування відповідних служб на звернення громадян щодо виявлених безхазяйних відходів. Також він акцентував увагу на важливості випереджувальної роботи.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.