Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:03:09

Ще один міський фонтан законсервували

10.11.2016   07:50

Роботи по консервуванню на зимовий період фонтану навпроти ТЦ «Полісся» 9 листопада, виконали співробітники КП «Чернігівводоканал».

З метою збереження комунального майна, усе устаткування «пішохідного» фонтану було демонтоване, а отвори, які донедавна закривали решітки з алюмінію, накрили спеціально виготовленими плитами перекриття з «чорного» металу, окрашеного у сіро-блакитний колір.

Треба додати, що конструкція була розроблена спеціалістами КП «Чернігівводоканал», а от самі кришки для накриттяфонтану підприємство замовляло на ПАТ «Чернігівський завод металоконструкцій і металооснастки». В першу чергу розробники приділили увагу безпеціконструкції та її антивандальним функціям.

Уся конструкція виготовлена з рифленого листа металу товщиною 4мм. Рифлене покриття забезпечить безпеку пішоходів в осіннє-зимовий період, а товщина металу дасть змогу витримувати значні навантаження. Конструкція посилена 35мм сталевим куточком, що дасть змогу при потребі витримати вагу притиральної техніки. Конструкція обладнана антивандальним пристроєм. Загальна вага конструкції – близько 500 кг.
 
Вартість комплекту для накриття «пішохідного» фонтану склала 16,5 тис грн. з ПДВ, які КП «Чернігівводоканал» має компенсувати управління ЖКГ міста.

Ф хоча конструкція накриття фонтану витримує вагу притиральної техніки, задля збереження декоративного вигляду панелей накриття, розробники рекомендують не проводити прибирання фонтану від снігу механічним способом та не випробовувати їх на міцність, спеціально наїжджаючи важкою технікою, яка зараз працює у сквері.

Щодо фонтану біля Мегацентру, то його планують накрити наприкінці тижня. Конструкцію для накриття розробили на КП «Чернігівводоканал» і зараз іде її виготовлення силами підприємства. Але порубку листового металу все одно довелося замовляти на одному з спеціалізованих підприємств міста.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини