Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:22:37

Чернігівські студенти дізнались про переваги термомодернізації

19.10.2016   13:18Агенцiя

Ефективно керувати власним житлом повинні вміти всі. Особливо це цікаво молоді, що починає самостійно вести господарство.

18 жовтня Громадянська мережа ОПОРА провела інформаційну зустріч «Тарифи на електроенергію зростають, як зменшити платіжку» зі студентами Чернігівського національного технологічного університету.

Учасники заходу дискутували з приводу того, як кожен впливає на кількість ресурсів і що можна робити на місцевому рівні задля їх збереження.

«Щоб люди усвідомлювали, як вони впливають на навколишнє середовище, необхідно проводити деталізовані обговорення, особливо серед молоді. Пам’ятаючи про 500 літрів втраченої води за добу через кран, що протікає, люди матимуть більше стимулу для його заміни. А якщо це гаряча вода, то даремно витрачається і газ, який потребується для її нагрівання. Реальні факти дозволяють усвідомити роль у великому процесі енергозбереження кожного жителя міста», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Молодь також активно ділилася власним досвідом. Зокрема, одна студентка розповіла, що в їхньому багатоповерховому будинку проводили утеплення фасаду за всіма правилами та з попереднім термоаудитом та ретельними підготовчими роботами. Студенти цікавилися прикладами інших міст України та Європи щодо впровадження енергоефективних заходів та наголошували, що частіша їх демонстрація мотивуватиме людей до змін і в Чернігові.

Додатково учасники отримали постери з порадами, як економити ефективно і без жорстких обмежень, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини