Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:56:01

Щодо взаємодії місцевої влади та територіальної громади

13.10.2016   11:02Агенцiя

12 жовтня на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбулося засідання круглого столу "Взаємодія місцевої влади, територіальної громади, інституцій громадянського суспільства для зміцнення демократії".

У його роботі взяли участь представники влади, лідери громадських організацій та ініціативна молодь Чернігова, яка займає активну громадську позицію у розвитку міста та громади в цілому.

Цікавим був виступ щодо взаємодії місцевої влади та територіальної громади заступника директора Департаменту інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю Чернігівської ОДА Оксани Сердюк.

Значну зацікавленість у присутніх викликала доповідь кандидата історичних наук, директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій Володимира Бойка "Взаємодія місцевої влади з громадою в Німеччині". На прикладі баварського міста Кемптена він розповів про успішні практики, які можуть бути прикладом та орієнтиром для адаптації до українських реалій щодо посилення ролі місцевого самоврядування.

Презентація громадського консультанта ГМ ОПОРА Наталії Висіканець "Співпраця громадськості та депутатів – ознака демократії" дала можливість ознайомитись із прозорістю та відкритістю роботи народних депутатів.

Координатор громадської приймальні ГО МАРТ Інна Сімакіна розповіла про використання міжнародних стандартів участі громадянина у справах органів місцевого самоврядування на прикладі м. Чернігів.
Значну зацікавленість у присутніх викликала доповідь кандидата економічних наук, доцента кафедри соціальної роботи ННІ права і соціальних технологій та керівника Інформаційного центру ЄС Чернігівського національного технологічного університету Альони Ревко з приводу громадської активності молоді для розбудови місцевої демократії.

Волонтер Корпусу Миру Кайл Колд наголосив на тому, що для розвитку громадянського суспільства необхідні саме громадяни, а не тільки мешканці.

Про розвиток шкільної демократії на прикладі школи № 1 Чернігова розповіли вчитель німецької мови Алла Ерліх та старшокласники із Президентської ради навчального закладу.

Радник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Никоненко наголосив про необхідність проведення інформаційно-освітніх заходів серед молоді та про роль публічної бібліотеки в об'єднанні громади.
Координатор Центру Європейської інформації ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Ірина Розумій презентувала інформаційний проект бібліотеки "Європейський діалог".

У підсумку проведення заходу учасники круглого столу дійшли висновку про доцільність проведення подібних заходів, що сприятимуть підвищенню рівня громадянської свідомості, зокрема молоді.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.