Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:36:18

Хід досудового розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Семенівці, перебуває на контролі прокуратури

11.10.2016   07:47

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в листопаді 2015 року в м. Семенівці, внаслідок якої загинув пішохід (ч. 2 ст. 286 КК України).

Під час досудового розслідування водій автомобіля у своїх поясненнях повідомив, що видимість йому обмежував зустрічний транспортний засіб, після роз’їзду з яким він побачив пішохода, при цьому, хоча і застосував робоче гальмування, однак наїзду уникнути не вдалося. 

З метою встановлення фактичних даних про обставини ДТП, очевидців події, перевірки доводів водія, в ході слідства слідчим допитано, як свідків 30 осіб, призначено та проведено 7 судових експертиз.

Згідно з висновком судової автотехнічної експертизи за умов, вказаних водієм, він не мав технічної можливості, шляхом своєчасного застосування екстреного гальмування, уникнути наїзду на пішохода.

У процесуального керівника виникли сумніви в об’єктивності висновку експерта, у зв’язку з чим слідчому надано в порядку ст. 36 КПК України додаткові вказівки, у яких вказано на проведення комплексу слідчих дій, спрямованих на всебічне, повне і об’єктивне дослідження обставин вказаної ДТП.

Водночас з урахуванням обставин вчиненого злочину, характеру, механізму  та виду тілесних ушкоджень потерпілого процесуальним керівником  ініційовано проведення повторних слідчих експериментів. Призначені комплексна судово-медична, автотехнічна та за необхідності  буде призначено й комісійну експертизи.

Хід слідства перебуває на контролі прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.