Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:48:14

Поліція оперативно розкрила жорстоке вбивство

11.10.2016   07:40

До чергової частини Прилуцького відділу поліції надійшло повідомлення, що в одному з будинків села видно сліди крові, ймовірно скоєно вбивство.

Для перевірки інформації на місце події негайно була направлена слідчо-оперативна група у повному складі на чолі з керівництвом.
Як розповів начальник Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Руслан Крахмілець, за вказаною адресою на задньому дворі поліцейські виявили труп 46-річного чоловіка з тілесними ушкодженнями кримінального характеру.

Правоохоронці одразу почали невідкладні оперативні заходи з встановлення особи, причетної до вчинення цього злочину. Криміналіст ретельно оглянув місце злочину та вилучив речові докази, які направлені на експертизу. Оперативники провели подворові обходи сусідніх господарств, опитали всіх можливих свідків злочину, встановили коло знайомих загиблого.

В результаті оперативних та злагоджених дій поліцейські затримали на залізничному вокзалі м. Прилук двох чоловіків 22 та 23 років, які раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців. Більше того, один з них певний час винаймав житло в цьому будинку.

Зловмисники зізналися, що в ніч на 9 жовтня з метою заволодіти майном вони прибули до господарства потерпілого. Нападники двічі вдарили свою жертву по голові заздалегідь приготовленою металевою трубою, після чого тіло винесли на задній двір, де ще раз вдарили по голові цеглиною.

Розбійники винесли з будинку пневматичний пістолет, плазмовий телевізор, ноутбук, накопичувач до камери відеонагляду, два ТВ-тюнери, портативний ДВД програвач та інші домашні речі. Під час затримання підозрюваних при них знаходилися речі з місця злочину.

В порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України молодики затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за п. 6 та 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна, а також за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), що карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини