Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:59:53

Відстоюючи інтереси держави, прокуратура вступила у розгляд судом справи про відшкодування 1,7 млн. грн. шкоди

06.10.2016   06:42Агенцiя

Дотримання вимог законодавства з охорони та використання лісових ресурсів постійними лісокористувачами перебуває на контролі прокуратури області.

Згідно з інформацією Єдиного державного реєстру судових рішень установлено, що рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду визнано протиправними дії Державної екологічної інспекції у області, яка  перевіряючи дотримання вимог природоохоронного законодавства, нараховувала постійному лісокористувачу близько 1,7 млн. грн. шкоди, завданої державі внаслідок незабезпечення схоронності лісових насаджень (460 дерев).

Враховуючи складність та актуальність даної справи, а також, що нараховані органом контролю збитки є значними та підлягають надходженню до бюджетів різних рівнів, у тому числі і Державного бюджету України, прокуратурою області з метою захисту інтересів держави із власної ініціативи здійснено вступ у розгляд даної справи судом апеляційної інстанції.

Рішенням Київського апеляційного адміністративного суду оскаржувану постанову місцевого адміністративного суду скасовано, у задоволенні позовних вимог суб’єкта господарювання відмовлено, у зв’язку з чим інтереси держави поновлено.

Наразі прокуратура області приймає участь у розгляді господарським судом області справи про відшкодування лісокористувачем нарахованої органом контролю суми збитків. 

Наголошуємо, що всі факти незаконних порубок деревини на землях, ввірених спеціалізованим лісогосподарським підприємствам постійно перевіряються органами прокуратури області, оскільки обов’язок вжиття належних заходів до охорони лісових ресурсів та недопущення їх знищення чи пошкодження покладено саме на постійних лісокористувачів.

З метою поновлення інтересів держави за наявності підстав вживаються відповідні заходи кримінального та цивільно-правового характеру.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини